Antena Meniu Search
x

Video "A simţit toată dragostea noastră" Reacția bunicilor lui Mathias, atunci când băiețelul a ajuns din Danemarca pe Aeroportul din Iași

Băiatul român care a fost luat de autorităţile din Danemarca după ce au existat suspiciuni de violenţă domestică s-a întors în România. Micuţul Mathias a ajuns aseară pe aeroportul din Iaşi, alături de bunicii lui, şi va rămâne în grija lor. Totul, după o luptă de mai multe luni prin instanţele din Danemarca. Părinţii băiatului nu au voie să părăsească ţara până nu se finalizează ancheta în cazul lor. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 14.07.2022, 20:53

Vezi și

Mathias a ajuns pentru prima dată pe pământ românesc în braţele bunicilor. Emoţionaţi şi uşuraţi că cel puţin o parte din coşmarul prin care trec de cinci luni s-a încheiat, bunicii băiatului de şase luni au plâns de fericire.

Gabriela Ciobotaru, bunica lui Mathias: Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul. Mathias când ne-a văzut a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi şi a simţit toată dragostea noastră. 

Zeci de oameni - rude, prieteni şi chiar necunoscuţi impresionaţi de poveste - au venit să-l întâmpine pe băieţel la Aeroportul din Iaşi. 

Paul Marica, unchiul Soranei: Am trăit fiecare moment cu nădejdea asta că micul nostru Mathias va veni din nou în familie. 

Pe acelaşi subiect

Valeriu Savin, susţinător: Ne-am rugat pentru ei cu toată biserica.

Coşmarul familiei a început la sfârşitul lunii ianuarie

La puţin peste o lună de la naştere, Mathias nu se oprea din plâns, tot ce mânca vomita şi în loc să crească, scădea în greutate. Speriaţi, părinţii au mers la spital cu el. Diagnosticul medicilor: hemoragie craniană. Imediat, părinţii, Sorana şi Ionuţ, au fost arestaţi pentru o presupusă violenţă în familie. 

Gabriela Ciobotaru, bunica lui Mathias: Copilul a fost bolnav, pentru că noi am ştiut din luna martie, că el a fost tras cu forcepsul, dar noi a trebuit să tăcem din gură, dar copilul a suferit toate traumele. 

Cristian Ciobotaru, unchiul Soranei: Până să facă o anchetă mai amplă ei au luat o decizie foarte brutală. Ştiam că ei nu sunt vinovaţi. 

După două luni, părinţii lui Mathias au fost eliberaţi, dar n-au avut voie să-şi vadă copilul

Aşa că Mathias a ajuns în plasament la o familie din Danemarca. A fost nevoie de cinci luni de procese şi eforturi diplomatice ca bunicii să-şi poată recupera nepotul. A ajutat şi faptul că bunicul este asistent maternal. 

 Petrişor Ciobotaru, bunicul lui Mathias: Am servit acolo comisii, tot. Şi a durat două săptămâni, l-a adus să se acomodeze cu noi, l-au luat înapoi primele zile, apoi l-a lăsat la noi. 

Gabriela Ciobotaru, bunica lui Mathias: Mulţumim familiei care l-a îngrijit, o familie extraordinară, Dumnezeu a lucrat aşa de minunat şi Mathias a fost îngrijit foarte, foarte bine. 

De azi noapte, acasă pentru Mathias e casa bunicilor. 

Părinţii băieţelului, Sorana şi Ionuţ, sunt în continuare blocaţi în Danemarca până la finalizarea anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » "A simţit toată dragostea noastră" Reacția bunicilor lui Mathias, atunci când băiețelul a ajuns din Danemarca pe Aeroportul din Iași