Antena Meniu Search
x

Video Soții români arestați în Danemarca au fost eliberați. Sorana și Ionuț nu-și pot vedea bebelușul în următoarele 6 luni

Sorana şi Ionuţ Rotundu, soții români arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns la spital, cei doi fiind suspectați că l-ar fi agresat, au fost eliberați. Anunțul a fost făcut pe Facebook de Gabriela Firea, ministrul Familiei, care a precizat, însă, că tinerii nu își pot vedea copilul în următoarele șase luni.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.03.2022, 09:31

Soții români arestați în Danemarca au fost eliberați. Sorana și Ionuț nu-și pot vedea bebelușul în următoarele 6 luni
Soții români arestați în Danemarca au fost eliberați. Sorana și Ionuț nu-și pot vedea bebelușul în următoarele 6 luni - Arhivă

"Noutăți despre cazul familiei Rotundu, din Danemarca. Tinerii români au fost eliberați din arestul preventiv, însă, nu-și pot vedea copilul în următoarele șase luni. Nu renunțam la demersurile pe care le facem pentru aducerea în țară a băiețelului M.R. și plasarea acestuia la familia bunicilor materni.

Am fost informați că autoritățile daneze au decis eliberarea părinților, după ce au fost adunate toate probele din acest caz și nu mai există un motiv întemeiat pentru a-i priva de libertate. Însă, cea mai mare durere a acestor părinți este că nu-și vor putea vedea copilul. O concluzie a polițiștilor nu a fost emisă și nici nu există un termen limită până când autoritățile daneze se vor pronunța. Până atunci, s-a decis plasarea copilului, pentru un an, la o familie maternală despre care părinții nu pot primi vreo informație. Îl vor putea vedea pe băiat abia după șase luni și atunci doar pentru foarte puțin timp.

Din informațiile transmise pe căi oficiale, starea de sănătate a copilului este una stabilă. Suntem în legatură cu autoritățile din Danemarca și le punem la dispoziție orice informație poate fi de ajutor", este mesajul transmis pe Facebook de ministrul Gabriela Firea.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cazul cuplului de români reținuți în Danemarca

Sorana şi Ionuţ Rotundu, soţ şi soţie, cetățeni români rezidenţi în Danemarca, au fost reţinuţi de către autorităţile daneze, la începutul lunii februarie, la câteva zile după ce și-au dus copilul de o lună la spital, unde a fost internat, având hemoragie intracraniană.

Cei doi tineri au fost arestați preventiv, iind duși în centre de detenție diferite. Măsura a fost luată după ce medicii de la spitalul la care a ajuns copilul au cerut ajutorul poliției, suspectând că bebelușul a fost agresat de către părinți.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat mai multe demersuri în acest caz, iar reprezentanţii Ambasadei de la Copenhaga i-au vizitat pe părinţii bebeluşului şi i-au informat despre starea de sănătate a copilului. Totodată, copilului i s-a emis certificat de naştere românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Soții români arestați în Danemarca au fost eliberați. Sorana și Ionuț nu-și pot vedea bebelușul în următoarele 6 luni