Antena Meniu Search
x

Abonamentele STB vor fi prelungite după greva ilegală care a paralizat Capitala

Adrian Criț, directorul STB, și primarul general Nicușor Dan au precizat că toate abonamentele vor fi prelungite cu numărul de zile în care cetăţenii nu au putut circula. Greva de la Societatea de Transport Bucureşti s-a încheiat marţi după cinci zile, conform anunţului făcut de societate.

de Redactia Observator

la 25.01.2022, 13:44

Abonamentele STB vor fi prelungite după greva ilegală care a paralizat Capitala
Abonamentele STB vor fi prelungite după greva ilegală care a paralizat Capitala - Facebook

Primarul Nicușor Dan a anunțat, luni seară, că abonamentele STB vor fi prelungite având în vedere că, timp de cinci zile, nu le-au putut folosi din cauza grevei. „Decizia STB-ului de a prelungi abonamentele care sunt în curs, adică oamenii care au pierdut cinci zile cu această grevă le va fi prelungit abonamentul cu zilele pe care le-au pierdut”.

Anunțul a fost confirmat, marți, și de șeful STB. ”Drepturile călătorilor trebuie respectate. Vom face un audit extern pentru a identifica toate pierderile avute pe durata grevei, urmare a acestui audit vom lua măsurile care se impun pentru recuperarea daunelor de la cei care se fac vinovaţi, cei care au declanşat această grevă ilegală, pe care justiţia i-a considerat că au declanşat greva”, a declarat Criţ. 

Totodată, primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat pe Facebook, că discuţiile vor continua pentru ca lucrurile de la această societate să se îmbunătăţească în limitele posibilului, în funcţie de bugetele disponibile.

”Greva de la STB s-a încheiat. Discuţiile de aseară cu angajaţii şi sindicaliştii de la STB au avut succes, iar azi dimineaţă aproape toate mijloacele de transport public care erau programate au ieşit pe traseu. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în rezolvarea crizei şi regret că bucureştenii au fost privaţi timp de 5 zile de serviciul de transport public la suprafaţă".

Pe acelaşi subiect

Câți români vor să se angajeze șoferi la STB după grevă

Directorul companiei, Adrian Criţ susţine în continuare că vor fi salariaţi care-şi vor pierde locul de muncă în urma grevei. E încurajat şi de faptul că în urma anunţului de angajare publicat ieri pe site-ul societăţii s-au primit aproape 300 de solicitări de la cei care vor să fie şoferi de autobuze. 

STB a postat ieri pe siteul oficial un mesaj prin care anunță oficial că angajează personal calificat în meseria de conducător autobuz. Cere minim 10 clase și o exeriență de 3 ani. 

Acte necesare pentru selectarea în meseria de conducător autobuz:

  • Cerere angajare conform anexă;
  • Act de identitate original şi copie;
  • Permis de conducere categoria D;
  • Certificat de pregătire profesională a conducătorului auto;
  • CV europass;
  • Studii medii: minim 10 clase;
  • Experienţă în domeniul transportului de persoane dovedită cu documente: minimum 3 ani.

Doar candidaţii selectaţi vor fi contactaţi pentru completarea actelor necesare în vederea angajării, respectiv:

  • Adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare emisă de medicul de familie;
  • Cazier judiciar fără înscrisuri;
  • Cazier auto.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Abonamentele STB vor fi prelungite după greva ilegală care a paralizat Capitala