Antena Meniu Search
x

Video Greva STB s-a încheiat. Șoferii și vatmanii au suspendat protestele și se întorc la lucru

Greva STB s-a încheiat, după 5 zile în care transportul public de suprafață în Capitală a fost paralizat. Sindicatul Societății de Transport București a anunțat că toate autobuzele, troleibuzele și tramvaiele au ieșit marți dimineață pe trasee.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 25.01.2022, 18:55

Vezi și

Sindicaliştii au transmis că salariaţii au decis suspendarea grevei, urmând ca în cursul acestei zile să aibă loc o întâlnire cu o delegaţia parlamentară, pentru a discuta problemele de la nivelul STB.

"Având în vedere că astăzi 25.01.2022 este zi normală de lucru și impactul asupra cetățenilor este unul foarte mare, că în ziua de 24.01.2022, ora 20.00, am avut o discuție cu membrii Consiliului de Administrație care au promis că analizează dolenațele salariaților în perioada următoare, că astăzi 25.01.2022 vom avea o discuție la Palatul Parlamentului cu o delegație parlamentară care să analizeze problemele la nivelul STB SA, s-a discutat la nivelul fiecărui depou și autobază, celelalte enitiți, iar salariații au decis suspendarea acțiunii de protest și reluarea lucrului. 

Sindicatul Transporturilor București a preluat problematica ridicată în această perioadă și va face demersuri către autoritățile decidente în vederea rezolvării acestora", a transmis printr-un comunicat Biroul Permanent STB.

STB: Angajații noștri au înțeles că trebuie să respecte legea

Pe acelaşi subiect

Potrivit conducerii STB, "manipularea liderilor de sindicat, ale căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineaţă". 

"La ora 7:00, peste 90% din parcul de vehicule programat a ieșit în traseu, conform graficului de transport. După cinci zile de protest ilegal care a paralizat Capitala și a provocat daune financiare masive Societății de Transport Bucuresști, angajații au înțeles că nu pot ignora legea și obligațiile pe care le au față de cetățenii din zona metropolitană București Ilfov. Manipularea liderilor de sindicat, a căror revendicări nu aveau nimic de-a face cu îmbunătățirea condițiilor de muncă, servind doar propriilor interese, a încetat în această dimineață. Angajații noștri au înțeles că trebuie să respecte legea și cetățeanul", a informat marți dimineața STB.

Cererile angajaților STB 

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană. Tribunalul București a suspendat protestul, însă angajații STB au continuat să nu vină la serviciu.

Oamenii cer un nou contract colectiv de muncă, salarii majorate și demisia actualului director.

Potrivit sindicaliștilor, un șofer de la STB câștigă, în prezent, aproximativ 4.000 de lei brut, deși lucrează sâmbăta, duminica și în alte zile libere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Greva STB s-a încheiat. Șoferii și vatmanii au suspendat protestele și se întorc la lucru