Antena Meniu Search
x

ACCIDENTELE se ţin lanţ pe şoselele din România: CRONOLOGIA accidentelor rutiere petrecute în 2016

Un grav accident de circulație, în care au fost implicate un microbuz și o autoutilitară, s-a produs în cursul dimineții de 5 iulie 2016, pe DN1H Zalău - Șimleu Silvaniei, la ieșirea din localitatea Vârșolt spre Hereclean.

Un grav accident de circulație, în care au fost implicate un microbuz și o autoutilitară, s-a produs în cursul dimineții de 5 iulie 2016, pe DN1H Zalău - Șimleu Silvaniei, la ieșirea din localitatea Vârșolt spre Hereclean. 

Treisprezece persoane au fost rănite, dintre care patru grav, după ce o autoutilitară a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane. Din primele cercetări efectuate de polițiști la fața locului, s-a stabilit că șoferul autoutilitarei, într-o curbă la dreapta, din cauza neatenției, a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu microbuzul.

CELE MAI GRAVE accidente în care au fost implicate microbuze și autocare:

13 august 2009 - În comuna Scânteia din județul Iași, un tren Săgeata Albastră Brașov - Iași a lovit un microbuz, la o trecere la nivel cu calea ferată. În urma impactului, 14 persoane și-au pierdut viața, printre care un copil, iar două au fost grav rănite.

7 septembrie 2006 - În apropiere de Bârlad, șoferul unui microbuz care transporta 16 persoane nu a acordat prioritate și a fost lovit din plin de un autocar din Republica Moldova. 13 persoane au murit şi patru au fost rănite.

29 noiembrie 2005 - Un microbuz cu 26 de muncitori, majoritatea femei, s-a răsturnat. Nouă femei și șoferul au murit pe loc, alte 13 persoane au fost rănite grav.

17 iunie 2016 - Pe DN 1, în zona localității Perșani din județul Brașov, un autocar care transporta 28 de copii și 3 adulți de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și Palatul Copiilor din Iași, ce mergeau la un festival folcloric la Arad, s-a răsturnat într-o curbă. Autovehiculul a acroșat un parapet de beton care separă sensurile de mers într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulație.

Accidentul s-a soldat cu patru morți și 26 de răniți. 

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov au deschis un dosar penal în legătură cu acest caz.

CRONOLOGIE accidente în 2016:

7 iunie 2016 - Un grav accident rutier a avut loc în noaptea zilei de 7 iunie 2016, în jurul orei 22.15, după ce șoferul unui microbuz al Jandarmeriei a întors mașina pe DN 3 peste linia dublă continuă, între Constanța și Valu lui Traian, și a fost izbit în plin de un autoturism BMW, care se deplasa regulamentar pe sensul său de mers. Șapte dintre cele nouă victime au fost transportate la spital, iar două persoane au refuzat transportul.

3 iunie 2016 — Cel puțin 10 persoane au fost rănite pe DN 68 A, la granița județelor Hunedoara și Caraș-Severin, pe raza localității Zeicani, după ce un microbuz de călători a intrat în coliziune cu un autocamion TIR. Șoferul microbuzului de călători a rămas încarcerat.

13 mai 2016 — O persoană a murit și alte șapte au fost rănite, într-un accident pe DN 17, la intrarea în municipiul Bistrița, după ce un tir a lovit un microbuz, iar acesta din urmă a lovit alte două autoturisme aflate în fața sa.

13 aprilie 2016 — Opt persoane au fost rănite, dintre care cinci copii, în urma unui accident în care un microbuz s-a răsturnat în afara părții carosabile, pe autostrada A1, pe sensul de mers Pitești-București, la km 24.

4 aprilie 2016 — Zece persoane au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Suceava, după ce un microbuz de transport persoane s-a răsturnat pe DJ 209D, pe raza comunei Șerbăuți, după ce a lovit un mal de pământ.

31 martie 2016 —Mai multe persoane au fost rănite ușor, într-o coliziune în lanț produsă pe DN 65, în zona localității argeșene Albota. În evenimentul rutier au fost implicate patru autovehicule, printre care și un microbuz care efectua transport de persoane.

24 martie 2016 —Doi bărbați au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce un autoturism a intrat într-un microbuz cu pasageri, pe DN1, la kilometrul 291, în județul Sibiu, în locul cunoscut drept "Hula Bradului".

24 martie 2016 —Șase persoane, bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 32 și 56 de ani din localitatea Drăgănești, județul Teleorman, au ajuns la Spitalul Municipal din Capitală, cu vătămări corporale și atacuri de panică, după ce semiremorca unui camion a intrat în microbuzul care îi transporta la serviciu, în București.

17 martie 2016 —Un accident rutier s-a produs în localitatea Blăgești, în apropiere de municipiul Pașcani din județul Iași. Un autocar cu 14 persoane, care circula pe ruta Iași-Paris, s-a răsturnat, șapte persoane fiind rănite, între care doi cetățeni francezi, restul fiind din Republica Moldova, unii cu dublă cetățenie.

22 februarie 2016 — Un accident rutier grav s-a produs în zona centrală a municipiului Constanța, la intersecția străzilor Tudor Vladimirescu cu Ștefan Mihăileanu, în urma nerespectării indicatorului rutier STOP. În accident a fost implicat un microbuz școlar, în care se aflau opt copii. Potrivit Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, au fost răniți doi adulți, iar cinci copii s-au ales cu traumatisme minore.

5 februarie 2016 — Cinci persoane au murit și alte aproximativ 30 de persoane au fost rănite, într-un accident care a avut loc pe DN 1, la Strejnic, județul Prahova. Autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip. Șapte persoane au fost încarcerate.

1 februarie 2016 — Trei elevi au fost răniți, după ce microbuzul școlar în care se aflau a intrat în coliziune cu un autobuz. Accidentul s-a produs în județul Cluj. În microbuzul școlar se aflau cinci elevi.

10 ianuarie 2016 — Un bărbat de 26 de ani a murit și alte trei persoane, între care un băiat de 13 ani, au fost rănite, după ce microbuzul în care se aflau a intrat într-un refugiu de tramvai de pe Bulevardul Dorobanților din Brăila, iar o țeavă din gardul refugiului a pătruns în vehicul. Bărbatul de 26 de ani, care se afla pe un scaun din spatele șoferului, a fost străpuns de țeavă și a murit pe loc. Microbuzul implicat în accident efectua curse de transport pasageri de la Aeroportul Otopeni la Galați. În microbuz se aflau 12 persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » ACCIDENTELE se ţin lanţ pe şoselele din România: CRONOLOGIA accidentelor rutiere petrecute în 2016