Meniu
Search
x

Acuzații grave la maternitatea din Iaşi. Sofia Natalia a murit la două zile după naştere, după ce medicii ar fi amânat cu trei săptămâni operația de cezariană: "A fost cam târziu"

Noi acuzaţii de malpraxis zguduie maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Doi părinţi şi-au pierdut bebeluşul, la numai două zile după naştere.

la 04.12.2017, 21:40
Vezi și

Noi acuzaţii de malpraxis zguduie maternitatea Cuza Vodă din Iaşi. Doi părinţi şi-au pierdut bebeluşul, la numai două zile după naştere, pentru că, spun ei, medicii ar fi amânat prea mult cezariana. Fetiţa avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului şi depăşise cu trei săptămâni termenul normal.

 

Sofia Natalia a trăit doar 44 de ore. Mama ei a apucat să o vadă o singură dată, la naştere. Avea 2 kilograme 700 şi grave probleme de sănătate. 

Irimia Ionela, mamă: După operaţie mi-a spus că fetiţa a stat prea mult în burtică. Pe data de 3, dimineaţa la ora 3, m-a sunat şi mi-a spus că a decedat.

Pe acelaşi subiect

Vasilică Viorel, tată: A fost cam târziu. Trebuia să-i facă cezariană cu o săptămână înainte .I-a zis în faţă.

Medicii de la maternitatea Cuza Vodă i-au făcut cezariană abia după 43 de săptămâni de sarcină. Când fetiţa avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului şi chiar apucase să inspire lichid amniotic. Ionela era deja internată de două săptămâni, timp în care medicii au tot amânat operaţia, acuză tânăra. 

Irimia Ionela, mamă: Mi-au făcut un ecograf când m-am internat şi după absolut nimic. 

Aşa e în România. Nu-i dreptate la noi în ţară. Nu se face aşa. Nici nu te bagă în seamă, spune printre lacrimi tatăl copilului care a trăit doar două zile.

Conducerea maternităţii spune că mama a fost monitorizată permanent, iar medicii nu aveau de ce să intervină, pentru că nu apăruseră probleme. 

dr. ANCA BIVOLEANU, purtător de cuvânt spital Cuza Vodă: A fost monitorizată zilnic, nu poţi face o intervenţie în momentul în care rezultatele sunt normale.

Mama şi-ar fi făcut doar două controale în timpul sarcinii, la medicul de familie. În urmă cu câţiva ani, a mai pierdut un copil după ce, timp de nouă luni, nu-şi făcuse niciun set de analize. 

Părinţii vor să facă reclamaţie şi la Colegiul Medicilor. În urmă cu câteva zile, la aceeaşi maternitate, Direcţia de Sănătate Publică a deschis o anchetă, după ce doi bebeluşi născuţi prematur au murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Acuzații grave la maternitatea din Iaşi. Sofia Natalia a murit la două zile după naştere, după ce medicii ar fi amânat cu trei săptămâni operația de cezariană: "A fost cam târziu"