Antena Meniu Search
x

Acuzaţii teribile la Maternitatea din Iași. Sofia a respirat în burtica mamei, dar a murit la două zile după ce s-a născut. Părinţii spun că medicii le-au ucis copila

Ieri dimineaţă, la Maternitatea "Cuza Voda" din Iaşi, un bebeluş a murit, la două zile după ce s-a născut. Părinţii acuză medicii de decesul copilei.

Ieri dimineaţă, la Maternitatea "Cuza Voda" din Iaşi, un bebeluş a încetat din viaţă, la două zile după ce s-a născut. Părinţii îi acuză pe medici de decesul copilei.

O mămică şi soţul ei au depus plângere la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Iaşi împotriva Maternităţii "Cuza Voda" şi a medicului Radu Pintilie, după ce fetiţa lor a murit la câteva ore după ce s-a născut. 

Oamenii îi acuză pe medici de malpraxis, aceştia hotârând să-i facă cezariană femeii prea târziu, sarcina având deja 43 de săptămâni.

Ionela Irimie, din localitatea ieşană Românesti, s-a prezentat la maternitate la începutul lunii noiembrie pentru un control, sarcina fiind la termen. 

Mama susţine că bebeluşul a aspirat lichid amniotic când încă era în uter şi asta ar fi provocat decesul

Medicii i-au spus atunci să meargă acasă pentru că nu îi venise sorocul. Pe 23 noiembrie, femeia a revenit la spital, de această dată fiind internată de medicul Radu Pintilie, care era de gardă, potrivit presei locale.

Pe 30 noiembrie, când sarcina avea 43 de săptămâni, termen depăşit, pacienta a intrat în travaliu. 

După şase ore de dureri crunte, medicii au decis să îi facă cezariană. Pe 1 decembrie, femeia a născut un bebeluş în viaţă. 

Două zile mai târziu, pe 3 decembrie, Ionela a fost anunţată că fetiţa ei a murit. 

"Am facut astazi plângere la politie impotriva maternitatii si a medicului, am discutat si cu sotia si credem ca bebelusul nostru a murit din cauza medicilor. Sotia mea a stat internata in spital sub ochii lor. Tot timpul medicii ii spuneau ca inca nu este de nastere. Daca era o problema, de ce nu au intervenit sa faca operatia mai repede? De pe 23 noiembrie pâna a nascut a fost internata. Acum câtiva ani sotia a nascut tot la Maternitatea «Cuza Voda» si copilul a murit acolo. Cauza decesului ar fi asfixie. Copilul ar fi aspirat lichid amniotic care a ajuns in plamâni. Vom face plângere si la Colegiul Medicilor din Iasi", a declarat tatăl copilului decedat.

Tatăl bebeluşului a spus că va face plăngere şi la Colegiul Medicilor

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Acuzaţii teribile la Maternitatea din Iași. Sofia a respirat în burtica mamei, dar a murit la două zile după ce s-a născut. Părinţii spun că medicii le-au ucis copila