Aeronavele F16 au intrat oficial în flota Poliţiei Aeriene Române
România îşi poate proteja de astăzi singură spaţiul aerian. După ani de pregătiri, aeronavele F16 intră oficial în flota Poliţiei Aeriene.
România îşi poate proteja singură spaţiul aerian. După ani de pregătiri, aeronavele F16 intră oficial în flota Poliţiei Aeriene.
La Baza Aeriană 86 Borcea se dă alarma atunci când avioane inamice se apropie sau intră fără accept în spaţiul aerian al României.
Dupa ce primesc alarma pilotii nostrii au la dispozitie maximum 10 minute pentru a se prezenta la avioane si a se ridica in aer.
Două aparate de luptă sunt întotdeaună pregătite să se ridice de la sol înarmate. În timp ce piloţii se echipează, mecanicii pregătesc pentru decolare aeronava.
- Azil al groazei, descoperit în Bacău de ANPC. Zeci de bătrâni primeau mâncare expirată de luni de zile
- Un minor de 15 ani s-a urcat la volanul unei maşini şi a provocat un accident grav, în Constanţa. A fost găsit...
- Rezultate LOTO 6/49 duminică 16 februarie 2025, ora 18:50. Numerele câştigătoare la loto azi
- Eurostat: România este codaşa Uniunii Europene la educaţia digitală. Care sunt cauzele
- Cutremur azi în România. Un seism de 3,6 pe scara Richter s-a produs în Vrancea
De joi, misiunile de poliţie aeriană pot fi susţine cu cele 12 avioane F16. Cătălin Micloş este comandantul escadrilei denumite Şoimii Războiului. Piloţii români s-au antrenat trei ani pentru acest moment.
CĂTĂLIN MICLOŞ, şeful escadrilei F16: Vom executa serviciul de politie aeriana 24 de ore cu 7. Impreuna cu MIG-ul 21. In caz de nevoie, vom decola ca serviciul backup pentru serviciul aerian NATO.
Primele avioane au fost aduse in septembrie 2016 si a costat statul roman 628 milioane de euro. Ca sa faca fata amenintarilor din zona, fortele aeriene mai au nevoie de alte 36 de aparate de lupta.
La baza aeriană din Călăraşi, Viorica Dancila a ajuns cu un avion al armatei, de tip CJ 27 Spartan, varianta VIP. In timpul zborului, aparatul in care se afla prim ministrul Romaniei a fost interceptat de doua avioane F16.
Anul trecut, ministrul Apărării spunea că au existat frecvent agresiuni din partea Rusiei, deasupra Mării Negre.
Până acum spaţiul aerian a fost păzit cu ajutorul aparatelor de luptă NATO. Misiunile au fost asigurate prin rotaţie, cu aeronave Mig21 Lancer, canadiene şi britanice.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰