Antena Meniu Search
x

Video Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile

Dai un ban, dar stai în faţă sau mai bine zis, păcăleşti coada de la permise. Asta s-a întâmplat la Serviciul de Permise şi Înmatriculări din Buzău. Câţiva cetăţeni au profitat de cozile imense şi s-au gândit să facă o afacere din asta. Primele locuri la coadă se vindeau ca la piaţă pe zeci de lei. Prefectul județului a fost sesizat şi a schimbat regulile. Intrarea se va face doar în ordine alfabetică

de Redactia Observator

la 07.12.2023, 13:51

Vezi și

Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău: Ce strigați acolo? Aveți vreo calitate? Vom intra în ordine alfabetică. Voi ieşi eu imediat şi vom face tabelul. Nu ştiu cine v-a adus aici de la 2 noaptea.

Vestea că un loc în faţă la ghişeul serviciului de înmatriculări Buzău se vinde ca la piaţă, pe sume cuprinse între 50 şi 100 de lei, l-a făcut pe prefect să schimbe regulile peste noapte. 

Zeci de lei pe un loc în faţă

Daniel Ţiclea, prefectul judeţului Buzău: Se proliferase cel puţin o practică neortodoxă. Erau tranzacţionate acele locuri pe listele ce se întocmeau noaptea. În plus, oamenii veniţi de la 2 dimineaţă deranjau liniştea cetăţenilor din zonă. În fiecare dimineaţă, la ora 8, ierarhizarea la ghişeu se va face alfabetic. 

Pe acelaşi subiect

Gabriel Ioniţă, şeful Serviciului Înmatriculări Buzău: Li se solicită dimineaţa actul de identitate. Îl trecem în registrul nostru şi aşa vor intra la ghişee. Mai vin anumiţi cetăţeni care spun că li s-a cerut o anumită sumă de bani ca să fie printre primii pe acele liste. 

O noapte întreagă de aşteptat degeaba

Acest lucru i-a nemulţumit pe cei care au aşteptat întreaga noapte să fie primii când se deschide ghişeul.

Bărbat: Chestia cu ordinea alfabetic nu mi se pare ok, pentru că nu ştim la ce oră să venim de dimineaţă. Eu, de exemplu, sunt la litera S. Dacă cel cu litera A vine după mine, îl baga primul. Nu mi se pare în regulă. 

Varianta programărilor online este doar pentru unele servicii ale instituţiei de stat. Chiar şi aşa, timpul de aşteptare este mare. Pentru a se asigura că noile măsuri se vor respecta cu strictețe, prefectul județului a promis că va veni în fiecare dimineața în curtea Serviciului de Înmatriculări din Buzău.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Afacerea unor buzoieni care câştigau o avere de pe urma oamenilor. Se puneau în faţă la ghişeul de Permise apoi vindeau locurile