Antena Meniu Search
x

Video Afacerişti de la grădiniţă. Preşcolarii au devenit antreprenori pentru o zi, după ce şi-au organizat un târg cu bunătăţi de toamnă

Prima lecţie de antreprenoriat se face la grădiniţă. Ne demonstrează acest lucru zeci de copii care în această perioadă organizează târguri cu vânzare. Micuţii, ajutaţi de părinți, pregătesc de-acasă bunătăţi, vin ele la grădiniță sau la școală și le pun la vânzare celor care vizitează festivalurile toamnei, numite şi Oktoberfest al grădiniţelor.  

de Redactia Observator

la 27.10.2023, 08:10

Vezi și

Cornuleţe, prăjituri de casă, plăcinte cu dovleac sau mere, şi chiar murături. Toate au fost expuse pe tarabele din incinta unităților de învățământ cu ocazia primei editii de toamnă Oktoberfest a grădiniţelor.   

Tania Dumitrescu, director grădiniță: Oktoberfest era sărbătoarea grădiniţei cu 10 ani în urmă. Părinţii au participat, s-au pregătit, şi iată, acum vând produse pentru grădiniţă, de fapt, pentru grupele din care fac parte copiii lor. 

Părinte: După cum vedeţi sărbătorim toamna şi ne-am pregătit cu tot ce reprezintă toamna, cu recoltele ei. Mere, pere, gutui. Au gătit copilaşii acasă împreună cu gospodinele mămici şi bunici şi am venit să ne bucurăm împreună de ele. 

Au învăţat cum să negocieze preţurile

Pe acelaşi subiect

Cei mici au demonstrat, atât părinţilor, dar şi profesorilor şi educatorilor, că îşi pot dezvolta simţul antreprenorial. Adică sunt negociatori de mici.

Camelia Arion, educatoare: Au confecţionat diverse lucruri pentru părinţi, pe care noi apoi să le strângem nişte bănuţi acolo, pentru puşculiţa noastră de la grupă. 

La târgul de toamnă al grădiniţelor, produsele au avut preţul unic de 5 lei. Din banii obţinuţi, profesorii şi educatorii vor achiziţiona lucruri utile pentru sălile de cursuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Afacerişti de la grădiniţă. Preşcolarii au devenit antreprenori pentru o zi, după ce şi-au organizat un târg cu bunătăţi de toamnă