Antena Meniu Search
x

Video "Ajutor. Sunt arsă pe faţă şi mă dor mâinile, vă rog". Scenariu de coşmar la metrou, antrenament pentru pompierii bucureşteni

Incendiu de proporţii la metrou, în staţia Eroilor, cu aproximativ 300 de pasageri rămaşi captivi în subteran. A fost scenariul unui exerciţiu realizat aseară, după miezul nopţii, de pompierii bucureşteni. În simularea de la metrou au fost angrenaţi zeci de salvatori şi autospeciale de salvare. Pentru triajul victimelor a fost ridicat şi un spital mobil. 
 

de Alexandra Bucuroiu

la 29.06.2022, 08:22

Vezi și

Totul s-a petrecut la staţia de metrou Eroilor, după încheierea programului de circulaţie a metroului şi scoaterea de sub tensiune a reţelei electrice. Scenariul a prevăzut deraierea trenului cu 200 de metri înainte de a ajunge în staţie, ce s-a încheiat cu un incendiu într-unul dintre vagoane. Pare o tragedie, însă, din fericire, a fost doar "un antrenament".

Aveţi confirmarea că s-a întrerupt curentul, puteţi intra pe tunel, am rugămintea să luaţi legătura cu reprezentantul Metrorex să faceţi ventilarea tunelului spre staţia de la Academiei.  

În total, 300 de pasageri se aflau în garnitura de metrou. Potrivit scenariului, o parte s-ar fi lovit în momentul în care trenul a sărit de pe şine, iar patru dintre victime ar fi rămas blocate într-un vagon. 

Mai avem încă trei victime care necesită transport. 

Pe acelaşi subiect

Daniel Vasile, ISU București - Ilfov: A fost declanşat planul roşu de intervenţie, având în vedere numărul de persoane aflate în garnitura de metrou şi consecinţele rezultate. Numeroase persoane rănite. 

Zeci de salvatori, angrenați în simularea de la metrou

Chiar şi voluntarii care au participat la simulare pe post de victime şi-au luat rolul în serios.

Ajutor. Sunt arsă pe faţă şi mă dor mâinile, vă rog. 

Haideţi să mergem la ambulanţă! 

În altă parte mai sunteţi arsă?

Nu, doar pe faţă, dar mă arde tare! 

Alexandra Bucuroiu - reporter Observator: Pentru triajul victimelor, la faţa locului a fost ridicat şi un spital mobil. Aici, starea de sănătate a fiecărui rănit îi este evaluată, iar mai apoi se va decide la ce spital merge fiecare. 

În simularea de la metrou, au fost angrenaţi zeci de salvatori. 

Daniel Vasile, ISU București - Ilfov: Desfăşurăm periodic aceste exerciţii, pe lângă recunoaşterilor pe care le efectuează fiecare subunitate de pompieri în raionul propriu, acolo unde există şi staţii de metrou. 

În urmă cu o lună, o garnitură de tren care a plecat din staţia Piaţa Romană s-a defectat. În momentul în care trenul a fost cuprins de un fum gros, acesta se afla deja în tunel. Au urmat zeci de minute de panică pentru călătorii care se aflau la acea oră în tren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Ajutor. Sunt arsă pe faţă şi mă dor mâinile, vă rog". Scenariu de coşmar la metrou, antrenament pentru pompierii bucureşteni