Antena Meniu Search
x

Al Pacino: 74 de ani de viață și 45 de film. Care i-a fost rețeta succesului?

Deși a debutat în lumea filmului aproape de 30 de ani, Al Pacino a cucerit, prin talentul său, inimile fanilor, criticilor și colegilor de breaslă. Află secretul succesului său.

Născut în 25 aprile 1940 în Bronx, Alfredo James "Al" Pacino și-a dorit inițial o carieră de jucător de baseball. A început să cocheteze însă cu actoria de timpuriu, prietenii săi poreclindu-l ”Actorul”.

La 9 ani s-a apucat de fumat și de băut, a încercat marijuana dar s-a ferit de droguri mai puternice. În timpul liceului nu s-a prea ținut de carte și a rămas corijent la aproape toate materiile mai puțin la Limba engleză.

Încăpățânare constructivă

La 17 ani a renunțat la liceu, spre nemulțumirea mamei sale. Certurile domestice l-au determinat pe actorul aspirant să plece de acasă, acesta acceptând tot felul de joburi mărunte pentru a se putea întreține și pentru a-și plăti cursurile de actorie. Al Pacino a fost curier, ajutor de ospătar, om de servicu, factor poștal, dar a avut și perioade când a fost șomer și a fost nevoit să doarmă pe străzi, în teatre sau pe la prieteni.

Tenacitate

Deși activ pe scena teatrelor underground, adolescentul Al Pacino a fost respins de Asociația Breslei Actorilor (Actors Studio). În loc să se blazeze în urma eșecului, Al Pacino s-a înscris la cursurile Herbert Berghof Studio (HB Studio), unde a studiat actoria vreme de 4 ani. La finalul acestei perioade, în 1966, a fost acceptat în rândul Actors Studio.

Perseverență

În 1967 Al Pacino și-a petrecut un sezon la Teatrul Charles Playhouse din Boston, jucând în piesa ”Awake and Sing!” a lui Clifford Odets, pentru ”uriașa” sumă de 125 de dolari pe săptămână. La nici zece ani diferență câștiga primul milion pentru prestația din Nașul II (onorariu plus încasări). În 2002 salariul pentru un film era listat la 11.000.000 de dolari.

Al Pacino a apărut în peste 50 de filme, a regizat două filme și două documentare și s-a implicat în industria cinematografică inclusiv din postura de producător.

Nominalizat de opt ori la Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor, Al Pacino a câștigat valoroasa distincție pentru prestația desăvârșită în rolul Colonelului Slade din filmul ”Parfum de Femeie” (1992). Oscarul i-a fost înmânat la 21 de ani după prima nominalizare.

10 lucruri pe care nu le știai despre Al Pacino

  1. Se numără printre puținele vedete hollywoodiene care nu s-au căsătorit niciodată.
  2. La începutul carierei a făcut o vreme Stand Up Comedy.
  3. A luat în considerare schimbarea numelui de scenă în Sonny Scott, pentru a evita stereotipiile legate de numele său de familie tipic italian.
  4. Pentru a apărea în Nașul III a solicitat un onorariu de 7.000.000 de dolari. Francis Ford Coppola a fot atât de furios încât i-a promis că va rescrie scenariu, cadrul de deschidere fiind înmormântarea personajului său, Michael Corleone. Al Pacino a acceptat 5.000.000 de dolari.
  5. Când Coppola i-a propus rolul Căpitanului Willard din Apocalypse Now, Al Pacino l-a refuzat spunându-i: ”Aș face orice pentru tine, dar nu aș merge la război”.
  6. Pretinde că a fost concediat din funcția de ușier al unui teatru din cauză că se admira mereu în oglindă în timp ce cobora impozant scările.
  7. Crede despre Colin Farrell că este ”cel mai talentat actor al generației sale”. Cei doi s-au întâlnit la filmările pentru ”Recrutul” (2003).
  8. A respins multe roluri bune în carieră: Han Solo (Star Wars: Episode IV - A New Hope - 1977), Roy Neary (Close Encounters of the Third Kind - 1977), Ted Kramer (Kramer contra Kramer - 1979), Colonel Walter E. Kurtz (Apocalypse Now - 1979), Mr. Kovic (Născut pe 4 iulie - 1989) Barney Thompson (Frumușica - 1990), Capt. Frank Ramsey (Crimson Tide - 1995), însă doar pe unul îl regretă cu adevărat - Dave Kujan (Usual Suspects - 1995).
  9. A fost ani de zile un apropiat al Alteței Sale Regale, Prințul Charles, petrecându-și multe vacanțe la proprietatea acestuia, Highgrove House.
  10. Deși opera este genul său muzical favorit, este un mare fan al lui Dick Van Dyke.

”Sper că mă considerați întâi drept actor, pentru că nu mi-am propus niciodată să devin star de cinema” - Al Pacino.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Al Pacino: 74 de ani de viață și 45 de film. Care i-a fost rețeta succesului?