Antena Meniu Search
x

Video Alertă alimentară în România. Ce riscă cei care au mâncat portocale cu pesticide, cumpărate între 23 decembrie - 5 ianuarie

Nu este doar stare de alertă epidemiologică, ci şi alertă alimentară în România! O cantitate uriaşă de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă şi cu eticheta schimbată a fost retrasă de la vânzare de Carrefour. Citricele au fost comercializate începând cu data de 23 decembrie, aşa că dacă ştiţi că aţi cumpărat fructele în această perioadă, şi încă nu le-aţi consumat, recomandat este să nu o mai faceţi.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 12.02.2022, 07:09

Vezi și

12 tone de portocale au fost vândute în magazinele din întreaga ţară. Citricele conţineau o cantitate foarte mare de pesticide, peste limita admisă. Aceste portocale s-au vândut în perioada 23 decembrie 2021 - 5 ianuarie 2022 în întreaga ţară. În plus, existau probleme şi cu etichetele fructelor, unde scria că ţara de provenienţă ar fi Grecia. În realitate, acestea provin din Egipt. 

Ce puteţi face dacă aţi cumpărat portocale cu pesticide

Există o suspiciune de fraudă din partea autorităţilor. ANSVSA a deschis o anchetă în acest sens. Recomandarea este ca în cazul în care aţi cumpărat aceste portocale să nu le consumaţi, să le distrugeţi sau să le returnaţi magazinului şi veţi primi înapoi banii, fără a mai fi nevoie să prezentaţi şi bonul fiscal.

Citește și: De ce e recomandat să eviți sucul de portocale dimineața. Cum îți afectează greutatea

Reacţii adverse asupra organismului

În cazul în care consumaţi aceste fructe cu o cantitate foarte mare de pesticide, reacţiile asupra organismului pot fi unele foarte periculoase: tulburări ale aparatului digestiv, alergii, iritaţii sau dureri de cap.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Alertă alimentară în România. Ce riscă cei care au mâncat portocale cu pesticide, cumpărate între 23 decembrie - 5 ianuarie