Antena Meniu Search
x

Alertă MAE pentru români. În Spania e cod roşu și portocaliu de ploi și furtuni în următoarele zile (Video)

Meteorologii din Spania au emis cod portocaliu şi roşu de ploi și furtuni, valabil pentru următoarele zile, cu potenţial de periculozitate, cele mai afectate zone fiind regiunile Catalonia, Valencia și Insulele Baleare.

Alerta MAE pentru romani. În Spania e cod rosu de ploi si furtuni

Meteorologii din Spania au emis cod portocaliu şi roşu de ploi și furtuni, valabil pentru următoarele zile, cu potenţial de periculozitate, cele mai afectate zone fiind regiunile Catalonia, Valencia și Insulele Baleare.

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează astfel pe cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei - Comunitatea Valenciană că Agenţia Meteorologică de Stat locală – AEMET a emis aceste alerte de vreme severă pentru litoralul mediteraneean spaniol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Potrivit MAE, începând de joi, Peninsula Iberică şi Insulele Baleare vor fi afectate de rezultatul unirii a două furtuni, una care evoluează din Marea Mediterană şi una din Oceanul Atlantic.

Furtuna din Atlantic va pătrunde din sud-vest în Peninsula Iberică, concomitent cu furtuna din Marea Mediterană, care va afecta mai întâi Insulele Baleare şi vor fi precipitaţii puternice la nivel local în Andaluzia, Comunitatea Valenciană (în principal, provincia Valencia) şi Catalonia.

Începând cu a doua jumătate a zilei, interacţiunea furtunilor va determina intensificarea precipitaţiilor în Catalonia, Aragón, Comunitatea Valenciană şi Insulele Baleare, estimate a fi foarte puternice şi persistente la nivel local.

Sâmbătă, furtuna rezultată din fuziunea celor două, iniţiale, se va deplasa spre sud-vest, fiind prognozate precipitaţii abundente şi persistente în Comunitatea Valenciană, regiunea Murcia şi litoralul mediteranean al Andaluziei.

În Comunitatea Valenciană, cel mai probabil, cursele aeriene de pe aeroporturile internaţionale Valencia, Castellon de la Plana şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de zbor sau chiar să fie anulate.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului României la Castellón de la Plana: +34964212446; +34964203331; +34964203234; +34964216008; +34964217836, Consulatului General al României la Barcelona:+34934181535; +34934344223; +34934340220 şi Ambasadei României la Madrid +34917344004, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Alertă MAE pentru români. În Spania e cod roşu și portocaliu de ploi și furtuni în următoarele zile (Video)