Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Stare de alertă pe Dunăre. Apele au depăşit cota de atenţie, hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii

Dunărea a depăşit cu 6 centimtri cota de atenţie la staţia hidrometrică Bechet, iar prognoza hidrometeorologică anunţă că în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea fazelor de apărare.

de Redactia Observator

la 05.06.2019 , 07:59

Dunărea a depăşit cu 6 centimtri cota de atenţie la staţia hidrometrică Bechet, iar prognoza hidrometeorologică anunţă că în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea fazelor de apărare.

Dunărea a depăşit cu cota de atenţie la staţia hidrometrică Bechet, iar angajaţi ai Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Jiu monitorizează nivelul fluviului şi supraveghează digurile din lunca Dunării având în vedere prognoza hidrometeorologică potrivit căreia în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) se vor înregistra creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşirea fazelor de apărare, potrivit Agerpres.

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și galben pe tot cursul Dunării. Avertizarea intră în vigoare miercuri dimineață și este valabilă până pe 15 iunie. 

Articolul continuă după reclamă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărirea Apelor transmite că atenționarea cod galben intră în vigoare miercuri la ora 06.00 și este valabilă  pe sectoarele Portile de Fier – Zimnicea (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman), aval Isaccea şi ȋn Delta Dunării (judeţul Tulcea). 

O avertizare cod galben pentru sectorul aval Zimnicea – Isaccea (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Brăila, Galaţi şi Tulcea) intră în vigoare sâmbătă dimineață și este valabilă tot până pe 15 iunie. 

Hidrologii au emis avertizări cod portocaliu și galben pe tot cursul Dunării

”Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Portile de Fier), cu depăşirea fazelor de apărare”, au transmis hidrologii. 

Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre

Tot sâmbătă intră în vigoare și avertizarea cod portocaliu pentru sectorul aval Gruia – amonte Zimnicea (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman).

Acesta este valabil până pe 10 iunie la ora 16.00. 

De luni 10 iunie, va intra în vigoare un cod portocaliu şi pe sectorul aval Calafat – amonte Giurgiu (judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu) şi Cernavodă – Hârşova (judeţul Constanţa). 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Stare de alertă pe Dunăre. Apele au depăşit cota de atenţie, hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii