Antena Meniu Search
x

Alexandra, o fetiță de 6 ani, se luptă zi de zi să trăiască! Familia nu are bani nici cât să-i cumpere vitamine

Are doar 6 ani, dar a depăşit probleme pe care mulţi dintre noi nu le întâmpinăm într-o viaţă! Şi totuşi nu şi-a pierdut speranţa.

Vezi și

Are doar 6 ani, dar a depăşit probleme pe care mulţi dintre noi nu le întâmpinăm într-o viaţă! Şi totuşi nu şi-a pierdut speranţa. Alexandra luptă zi de zi să supravieţuiască sărăciei, dar şi problemelor de sănătate.

Alexandra adoră să deseneze. Doar aşa reuşeşte să zburde. Cu imaginaţia. La 6 ani şi trei luni, fata nu îşi poate menţine echilibrul pentru că are picioarele strâmbe. 

Nicoleta Gurăndeanu, bunica Alexandrei:

Este foarte greu pentru că şi ea-şi doreşte să meargă afară, să se joace cu copiii. Noi o scoatem în braţe sau într-un căruţ o scoatem până la poartă şi înapoi.

Problemele Alexandrei au început odată cu venirea pe lume. Ar fi trebuit să fie născută prin cezariană, numai că familia nu a avut bani pentru operaţie. Mama a născut-o prematur, iar atunci au apărut şi primele probleme cu picioarele. Problemele la ochi şi-au făcut apariţia cât timp Alexandra a stat în incubator. Cert este că, până în prezent, fetiţa are cinci operaţii la picioare şi două la ochi. 

Nicoleta Gurăndeanu, bunica Alexandrei:

Prin câţi doctori a trecut, până şi atâta anestezie, a lăsat-o fără dantură şi au zis că le e şi frică să mai bage anestezie în ea pentru că e prea slabă şi le e frică să nu le cedeze inima. 

Am dat să-i luăm vitamine, dar pe ce să-i luăm? E foarte slabă, şi doctoriţa a spus că e exagerat de slabă, mărturiseşte mama copilei bolnave.

Familia trăieşte acum din puţin peste 800 de lei pe lună. Sunt 8 suflete sub acelaşi acoperiş. 

Constantin Panait, viceprimarul comunei Berceni 

Este o familie greu încercată. Din păcate, ca instituţie, primăria nu a putut înterveni foarte mult. 

Oamenii s-au descurcat cum au putut. Chiar şi după ce un incendiu le-a distrus casa. Au făcut din nimicuri o bucătărie improvizată în curte, unde fierb câţiva cartofi, singura lor mâncare înainte de Sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Alexandra, o fetiță de 6 ani, se luptă zi de zi să trăiască! Familia nu are bani nici cât să-i cumpere vitamine