Antena Meniu Search
x

Alexandru Bălan a fost plasat sub control judiciar. Nu mai are voie să posteze videoclipuri timp de 60 de zile

Vlogger-ul Alexandru Bălan, supranumit "Colo", a fost plasat cub control judiciar de către magistrații de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București. Tânărul este cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare publică.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 10.06.2020, 16:50

Alexandru Bălan a fost plasat sub control judiciar. Nu mai are voie să posteze videoclipuri timp de 60 de zile
Alexandru Bălan, plasat sub control judiciar de magistrați - Alexandru "Colo" Bălan via Facebook
  • Alexandru Bălan, sub control judiciar
  • Vlogger-ul nu mai poate posta videoclipuri online timp de două luni

Judecătorii au decis că, timp de 60 de zile, Alexandru Bălan nu mai poate posta în mediul online (Youtube, Facebook, Instagram sau Tik Tok) videoclipuri de tip live-streaming sau vlog.

"La data de 10.06.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București a dispus înlocuirea măsurii reținerii cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile față de un inculpat cercetat pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare publică, faptă prev. de art. 368 alin. (1) din Codul Penal.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicția prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog.

Inculpatul va fi pus de îndată în libertate, după efectuarea formalităților necesare.

Din probele administrate până în acest moment în cauză, s-a reținut în sarcina inculpatului faptul că:

În luna august 2019, inculpatul a realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care își instiga urmăritorii și abonații să realizeze infracțiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora și vestimentația sumară, videoclip ce a fost înregistrat și postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane", se arată în comunicatul magistraților.

Art. 368 Instigarea publică | Codul Penal

Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.

Alexandru Bălan a fost reţinut seara trecută, după ce multe asociaţii s-au sesizat şi au depus o plângere penală împotriva lui.

După aproape 4 ore petrecute în faţa anchetatorilor, Alexandru Bălan a plecat de la Secţia 9 flancat de poliţişti şi încătuşat.

O asociaţie non-guvernamentală a depus plângerea penală pe numele lui "Colo" pentru incitare la ură, agresiune sexuală şi act sexual cu un minor.

Andreea Rusu, director executiv FILIA: "Ne bucură reacţia rapidă a autorităţilor, sperăm să răspundă în faţa instanţei pentru faptele sale şi mai mult decât atât ne dorim foarte mult să fie un exemplu pentru colegii săi vloggeri. În condiţiile în care Alexandru Bălan ar lua o pedeapsă pentru ceea ce a făcut, ar fi o premieră pentru ca cineva să fie sancţionat"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Alexandru Bălan a fost plasat sub control judiciar. Nu mai are voie să posteze videoclipuri timp de 60 de zile