Antena Meniu Search
x

Alexandru Rafila, explicații privind explozia cazurilor Covid în România. „Nu se poate pune în seama școlii”

Alexandru Rafila spune că numărul record de cazuri COVID-19 depistate într-o singură zi nu trebuie să ne sperie și nici nu trebuie pus pe seama începutului de an școlar. „Vor exista întotdeauna zile în care s-au concentrat multe cazuri pozitive şi asta este una din ele”, spune profesorul Rafila.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.09.2020, 15:21

Alexandru Rafila, primele explicații privind explozia cazurilor Covid în România
Alexandru Rafila, primele explicații privind explozia cazurilor Covid în România - Hepta
  • Alexandru Rafila a spus că abia peste 10-15 zile se va vedea dacă deschiderea școlilor va duce la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt diseară la Observator 19.

Alexandru Rafila spune că numărul mare de cazuri raportat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, 1713 de infectați, se datorează faptului că în primele zile din septembrie mulţi s-au întors din concediu.

”Nu are treabă cu începutul școlii pentru că școala a început de două zile și e vorba de testele făcute ieri. După două zile de şcoală nu se poate pune creşterea în seama ei”, a răspuns Alexandru Rafila la întrebarea adresată de un reporter, scrie Mediafax.

Totodată, Rafila a subliniat că abia peste 10-15 zile se va vedea dacă deschiderea școlilor va duce la o explozie a numărului de cazuri de coronavirus. 

”Nu îmi place să fac aprecieri legate de cifre, mă interesează trendul, dacă e ascendent, să vedem unde curba de creştere se aplatizează şi să vedem dacă sunt măsuri care pot scădea acest trend. Sunt de acord că odată cu începutul şcolii se va înregistra număr de cazuri în creştere, dar după 10-15 zile. Depinde cât de importantă e această creştere şi cine sunt persoanele bolnave, dacă sunt cu comorbidităţi, sau adulţi tineri, sau copii. Dacă o să fie o creştere de 10-20%, va fi suportabilă de sistemul de sănătate. Dacă numărul de cazuri se dublează, de exemplu, atunci situaţia se schimbă radical”, a spus Alexandru Rafila.

România a înregistrat, miercuri, un record negativ în ceea priveşte cazurile de coronavirus, cu 1.713 noi cazuri de coronavirus şi 49 de decese în numai 24 de ore, arată o raportare a Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Alexandru Rafila, explicații privind explozia cazurilor Covid în România. „Nu se poate pune în seama școlii”