Antena Meniu Search
x

Alina Bica, de la procuror-șef DIICOT, la persoană dată în urmărire de Poliția Română

Alina Bica, fost procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a fost dată în urmărire de Poliția Română.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.11.2019, 22:36

Alina Bica, dată în urmărire
Alina Bica a fost dată în urmărire pe site-ul Poliției Române - Mediafax Foto / Liviu Adascalitei via Hepta / Poliția Română

Alina Bica, fost procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), a fost dată în urmărire de Poliția Română.

"Savarșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. Condamnată 4 ani închisoare", se arată în anunțul postat pe site-ul Poliției Române, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, condamnarea ei la 4 ani de închisoare cu executare.

Sentința a fost dată după rejudecarea apelului în dosarul în care Alina Bica fusese condamnată tot la 4 ani de închisoare cu executare pentru favorizarea făptuitorului.

Poliția Română: Se sustrage de la pedeapsă

"În perioada 2013-2014 Bica Alina Mihaela, în calitate de Procuror Șef Direcție în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a subordonat instituția pe care o conducea interesului a cel puțin două persoane cercetate, în perioada de referință, în dosare penale aflate pe rolul unității de parchet și al instanței de judecată, luând unele măsuri administrative și impunând formularea anumitor concluzii într-un dosar al Tribunalului București – Secția I Penală, în scopul ajutării acestora, prin obținerea unei soluții cât mai avantajoase pentru acestea", se arată în anunțul postat pe site-ul Poliției.

Se sustrage punerii în aplicare a mandatului de executarea pedepsei închisorii. 

Reprezentanții Poliției Române au dat și semnalmentele Alinei Bica - înălțime 1.70m, greutate 59 kg, păr negru, drept.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Alina Bica, de la procuror-șef DIICOT, la persoană dată în urmărire de Poliția Română