Video Alunecare de teren în Suceava: Un munte a luat-o la vale și a blocat un drum național. Localnicii, nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri
Un munte din Suceava a luat-o la vale şi a blocat un drum naţional. Culmea, acelaşi versant a avut probleme şi în urmă cu fix un an, iar firma care se ocupa de stabilizarea muntelui avea programată recepţia lucrărilor peste doar câteva zile. Oamenii care vor să ajungă la Vatra Dornei, localnici şi turişti, fac acum un ocol de peste 100 de kilometri.
Versantul de pe drumul naţional care leagă Vatra Dornei de lacul Izvorul Muntelui, a luat-o la vale sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Prăpădul a început noaptea, iar martor a fost chiar primarul din oraşul Broşteni, localitatea cea mai afectată de blocarea drumului.
Localnicii sunt nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri
Circulaţia a fost interzisă în zonă şi mai bine de 6.000 de locuitori din comuna Broşteni sunt nevoiţi să facă un ocol de zeci de kilometri. Afacerile din zonă se prăbuşesc şi ele.
Vasile Cătănoaia, administrator firmă transport: “Ca să fac 130 de kilometri cu muncitorii, nu am cum. Deja sunt câteva zile în care nu s-a mişcat nimic aici. Nimic, nimic.”
- Incendiu de pădure în Munţii Maramureşului. Ministerul Apărării a trimis o aeronavă pentru stingerea flăcărilor
- Pentru prima oară după mulţi ani, litoralul a pierdut teren în fața muntelui. Care sunt cele mai populare...
- "Marea" sălbatică din inima Munţilor Carpaţi: povestea unui loc de vis, ferit de caniculă şi de agitaţia de pe...
La acest moment nu se știe pentru cât timp drumul va rămâne blocat.. Asta pentru ca cei de la drumuri ne spuneau ca deocamdată nu se poate interveni. Asta si pentru va încă mai sunt alunecări de teren in zona. Așa ca cel puțin in perioada imediat următoare cine vrea sa ajunga in partea cealaltă pot sa meargă doar pe jos, având multa grija. Culmea e că nu este pentru prima dată când acelaşi versant o ia la vale. Anul trecut, exact la aceeaşi dată a avut loc o altă alunecare de teren masivă. Şi au fost montate plase menite să oprească căderile.
Primar: „Şi-au făcut treaba pe toată durata iernii şi a sezonului rece, dar acum, după ploi, nu ştim care este cauza.”
Culmea, firma care s-a ocupat de găsirea şi implementarea unei soluţii pentru versantul instabil programase recepţia lucrărilor peste câteva zile, la începutul lunii septembrie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰