Antena Meniu Search
x

Video Alunecare de teren în Suceava: Un munte a luat-o la vale și a blocat un drum național. Localnicii, nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri

Un munte din Suceava a luat-o la vale şi a blocat un drum naţional. Culmea, acelaşi versant a avut probleme şi în urmă cu fix un an, iar firma care se ocupa de stabilizarea muntelui avea programată recepţia lucrărilor peste doar câteva zile. Oamenii care vor să ajungă la Vatra Dornei, localnici şi turişti, fac acum un ocol de peste 100 de kilometri.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.08.2022, 21:15

Vezi și

Versantul de pe drumul naţional care leagă Vatra Dornei de lacul Izvorul Muntelui, a luat-o la vale sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Prăpădul a început noaptea, iar martor a fost chiar primarul din oraşul Broşteni, localitatea cea mai afectată de blocarea drumului.

Localnicii sunt nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri

Circulaţia a fost interzisă în zonă şi mai bine de 6.000 de locuitori din comuna Broşteni sunt nevoiţi să facă un ocol de zeci de kilometri. Afacerile din zonă se prăbuşesc şi ele.

Vasile Cătănoaia, administrator firmă transport: “Ca să fac 130 de kilometri cu muncitorii, nu am cum. Deja sunt câteva zile în care nu s-a mişcat nimic aici. Nimic, nimic.”

Pe acelaşi subiect

La acest moment nu se știe pentru cât timp drumul va rămâne blocat.. Asta pentru ca cei de la drumuri ne spuneau ca deocamdată nu se poate interveni. Asta si pentru va încă mai sunt alunecări de teren in zona. Așa ca cel puțin in perioada imediat următoare cine vrea sa ajunga in partea cealaltă pot sa meargă doar pe jos, având multa grija. Culmea e că nu este pentru prima dată când acelaşi versant o ia la vale. Anul trecut, exact la aceeaşi dată a avut loc o altă alunecare de teren masivă. Şi au fost montate plase menite să oprească căderile.

Primar: Şi-au făcut treaba pe toată durata iernii şi a sezonului rece, dar acum, după ploi, nu ştim care este cauza.

Culmea, firma care s-a ocupat de găsirea şi implementarea unei soluţii pentru versantul instabil programase recepţia lucrărilor peste câteva zile, la începutul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Alunecare de teren în Suceava: Un munte a luat-o la vale și a blocat un drum național. Localnicii, nevoiți să facă un ocol de zeci de kilometri