Antena Meniu Search
x

Video "Am auzit o bubuitură, un zgomot aparte". Clipe de coşmar pentru 200 de elevi de liceu din Buzău, după ce câţiva muncitori au spart o ţeavă de gaze

Aproape 200 de elevi ai unui liceu de arte din municipiul Buzău au trăit clipe de coşmar ieri, după ce mai mulţi muncitori au spart o ţeavă de gaze în timpul unei lucrări de reabilitare a străzii. Mirosul puternic a creat imediat panică. Pericolul era cu atât mai mare cu cât exista riscul unei explozii. Elevii şi profesorii au fost evacuaţi până la rezolvarea problemei, iar oamenii care locuiesc în zonă au fost alertaţi de pericol printr-un mesaj RoAlert. 

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 08:43

Vezi și

Cea ce trebuia să fie o zi obişnuită de şcoală s-a transformat pentru aproape 200 de elevi într-un adevărat coşmar. În jurul orei 15 un miros puternic de gaz a pătruns în sălile de curs şi a instalat panica în rândul copiilor. De teama aceştia au sunat imediat la 112. 

Marian Marius, ISU Buzău: A fost rupt un racord din conducta principală şi sunt scăpări puternice de gaze. Am asigurat măsurile PSI din zonă şi am evacuat aproximativ 150 de copii. 

Daniela Palcau, Inspector Școlar General ISJ Buzău: Am luat decizia ca până la stabilirea siguranţei totale în zonă să evacuăm elevii, să ne asigurăm că aceştia ajung acasă în condiţii de securitate.

Haosul ar fi fost creat de muncitorii care lucrau în faţa instituţiei de învăţământ

Pe acelaşi subiect

Muncitorii au săpat un şanţ chiar lângă ţevi, însă, la un moment dat, pământul s-a surupat şi a smuls cu totul un racord din conducta principală de gaze. 

"Bineînţeles că a fost o cantitate suficient de mare încât să ne pună în alertă. O cantitate de gaz evacuată în atmosferă.  Dar, din fericire, totul este sub control", spune responsabililul pentru surpări. 

Nici oamenii care locuiesc în zonă nu au scăpat fără o sperietură zdravănă, aceştia au fost anunţaţi de pericol printr-un mesaj RoAlert. 

Localnică: Am auzit o bubuitură, un zgomot aparte. Am crezut că este apă. Ne-am speriat. Şi când am venit aici am înţeles că s-ar fi crăpat o ţeavă de gaz. 

Localnic: La mine în apartament s-a observat că nu merge centrala. A dat telefon vecina de sus: "Vedeţi că nu sunt gaze". Auzisem sirenele acestea am aflat că s-a produs avarie. 

Din fericire, interveţia promtă a reprezentanţilor firmei de gaz a eliminat riscul producerii unei explozii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » "Am auzit o bubuitură, un zgomot aparte". Clipe de coşmar pentru 200 de elevi de liceu din Buzău, după ce câţiva muncitori au spart o ţeavă de gaze