Antena Meniu Search
x

"Am petrecut noaptea în WC". Zeci de turişti din Băile Felix au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul unui hotel

Alertă la un hotel din Băile Felix! Zeci de turişti au făcut toxiinfecţie alimentară, iar trei dintre ei au ajuns de urgenţă la spital, după ce au luat masa la restaurantul hotelului unde erau cazaţi. Aceştia s-au trezit în miez de noapte cu dureri insuportabile de stomac, vărsături şi febră, simptome specifice enterocolitei. Medicii DSP Bihor au deschis o anchetă. 

de Redactia Observator

la 26.07.2023, 09:08

Vezi și

Alarma s-a dat ieri, la primele ore ale dimineţii. După ce mai mulţi turişti cazaţi la un hotel din staţiunea Băile Felix şi-au petrecut noaptea cu dureri insuportabile de stomac şi stări de greaţă. Primele simptome au apărut imediat după cina servită în restaurantul unităţii.

Turişti: Am petrecut noaptea în WC. N-am putut să ies deloc de la WC, din cauza apei sau din căldură. Cine ştie... Acum sunt mai bine, am mâncat un pumn de pastile.

Turistă: Am avut dureri de stomac şi noaptea trecută am ieşit de trei ori afară. M-am simţit chiar rău.

La faţa locului au ajuns imediat mai mulţi medici care i-au consultat pe turişti chiar pe scaunele din recepţie.

Pe acelaşi subiect

Dr. Dorel Țîrț, DSP Bihor: În cadrul acţiunii au fost identificate un număr de 44 de persoane care au prezentat simptomatologie digestivă. Majoritatea având forme uşoare, existau şi câteva cazuri cu formă medie.

Dr. Hadrian Borcea: De la hotel au fost aduşi 3 pacienţi, două femei şi un bărbat, cu fenomene digestive de tip enterocolită. Până acum, unul a rămas internat la Boli Infecţioase, unul dintre pacienţi este în curs de evaluare la spitalul de Boli infecţioase, iar al treilea abia a ajuns în UPU. 

În timp ce unii au stat pe tărgile medicilor de la UPU, alţi turişti cazaţi în hotel, nu au avut nicio problemă cu mâncarea.

Turistă: Păi dacă ştii că nu-ţi prieşte o mâncare de ce o mănânci? De ce o mănânci? Mănâncă o ciorbă de fasole. Chiar a fost bună!

Turistă: Astăzi a fost mâncarea foarte bună, a venit şi poliţia aici, s-au uitat ce am mâncat noi, mâncarea e curată. S-o fi întâmplat, că şi la noi acasă se mai întâmplă, şi noi câteodată mai greşim.

DSP a pus lacătul pe bucătăria hotelului

Inspectorii DSP nu au fost însă la fel de iertători. Aceştia au aplicat o amendă de 5000 de lei. Cei de la protecţia consumatorilor au fost şi mai stricţi. În urma neregulilor găsite au pus lacătul pe bucătărie.

Dr. Dorel Țîrț – DSP Bihor: S-a efectuat verificarea condiţilor igenico-sanitare în blocul alimentar al hotelului şi a fost dispusă o sancţiune aplicată unităţii pentru nefectuarea curăţeniei şi dezinsecţiei.

În hotel sunt cazaţi momentan aproape 400 de turişti, veniţi cu bilete de tratament. A fost deschisă o anchetă pentru a se stabili din ce cauză s-au îmbolnăvit turiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Am petrecut noaptea în WC". Zeci de turişti din Băile Felix au ajuns la spital după ce au mâncat la restaurantul unui hotel