Antena Meniu Search
x

Anchetă internă la Jandarmeria Capitalei, după imaginile cu jandarmul care a lovit protestatari cu pumnul

Este anchetă internă la Jandarmeria Capitalei, în urma unui incident violent înregistrat la protestele de aseară.

Vezi și

Este anchetă internă la Jandarmeria Capitalei, în urma unui incident violent înregistrat la protestele de aseară. Unul dintre jandarmi a fost surprins în timp ce îi lovea cu pumnul pe câţiva dintre manifestanţi.

Pe imagini se vede cum unul dintre jandarmii care încearcă să împiedice ruperea cordonului de siguranţă loveşte cu pumnii spre manifestanţii care trag de carduri. Din spate, unul dintre colegii lui intervine şi încearcă să-l oprească, pentru ca, într-un final, să îi ia locul. 

Georgian Enache, purtător de cuvânt jandarmeria Bucureşti:

O actiune care nu respecta normele legale si care a facut o presiune asupra cordoanelor de jandarmi. Unii reactioneaza intr-un fel, altii in alt fel.

Imaginile au ajuns şi la oficialii Jandarmeriei Capitalei, care au început o anchetă internă.

Georgian Enache, purtător de cuvânt jandarmeria Bucureşti:

Dacă în urma analizelor care vor fi efectuate se vor constata abateri de la normele militare, vor fi luate măsuri.

Clipe tensionate au fost şi la gura de metrou din Piaţa Universităţii. Au fost busculade la filtrele jandarmilor, care au încercat să evite producerea unor incidente. De altfel, asupra unora dintre cei care voiau să ajungă în piaţă au găsit mai multe arme albe. 

Georgian Enache, purtător de cuvânt jandarmeria Bucureşti:

Doua persoane asupra carora au fost gasite mai multe obiecte interzise, un box, cutite, o bata, care in mod evident nu aveau ce sa caute acolo, duse la politie si trase la raspundere.

Cei doi bărbaţi s-au ales cu dosar penal şi riscă până la trei ani de închisoare. În grupul de oameni care s-a deplasat de la Gara de Nord către Piaţa Universităţii, un alt echipaj al jandarmeriei a oprit un bărbat ce avea asupra lui un pistol de jucărie şi o şurubelniţă.

Georgian Enache, purtător de cuvânt jandarmeria Bucureşti:

Ce s-ar fi intamplat in cazul in care acel teribilist care avea o arma de jucarie, intr-adevar, intra in multima de oameni, imaginati-va panica care s-ar fi putut crea.

Peste 20 de mii de oameni au participat la protestul de aseară, din Capitală. Din Piaţa Universităţii, manifestanţii au plecat, în marş, până la Palatul Parlamentului. Au scandat încontinuu împotriva modificărilor aduse Legilor Justiţiei.

La Timişoara, protestatarii au adus "caracatiţa corupţiei", făcută dintr-un material roşu, pe care au lipit pozele lui Liviu Dragnea şi ale altor lideri politici.

Aproximativ cinci mii de oameni au ieşit în stradă şi La Cluj-Napoca.

Alţi mii de oameni au îndurat frigul şi ninsorile şi în Iaşi, Braşov, Sibiu sau Galaţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Anchetă internă la Jandarmeria Capitalei, după imaginile cu jandarmul care a lovit protestatari cu pumnul