Antena Meniu Search
x

Anchetă după deraierea trenului de călători în Bistrița

Săptămâna şi deraierea pe liniile CFR! Pentru al doilea weekend la rând, un tren a sărit de pe calea ferată. S-a întâmplat pe un pod din Bistriţa Năsăud care este atât de degradat încât e de mirare că mai stă în picioare.

de Redactia Observator

la 10.03.2019, 00:21

Vezi și

Săptămâna şi deraierea pe liniile CFR! Pentru al doilea weekend la rând, un tren a sărit de pe calea ferată. S-a întâmplat pe un pod din Bistriţa Năsăud care este atât de degradat încât e de mirare că mai stă în picioare. Zeci de călători au fost puşi în pericol, iar nepăsarea este din nou cuvântul care descrie reacţia conducerii CFR. Dacă data trecută, directorul companiei era deranjat din somn de reporteri, acum şi-a închis telefonul pentru a fi singur că va evita întrebările.  Mai are doar câteva zile de mandat în fruntea companiei.

Pe podul şubrezit, chiar şi muncitorii chemaţi să peticească, trebuie să păşească cu grijă. Şi totuşi pe aici circulă zilnic trenuri cu sute de călători care nu ştiu că trec pe lângă un pericol iminent. Şinele stau pe traverse putrezite, iar în unele locuri nici măcăr nu sunt prinse pentru că şuruburile lipsesc sau sunt rupte.

Până la urmă inevitabilul s-a produs: un tren a sărit aici de pe calea ferată. În garnitură erau 20 de oameni.

Pasagerii au fost scoşi teferi din vagoane. Un om a suferit un atac de panică.

Trenul a deraiat la o trecere la nivel cu calea ferată. Şoferii care circulau pe Drumul Naţional 17C nu au mai putut înainta.

Într-un comunicat de presă, CFR a anunţat că pasagerii au fost preluaţi de un microbuz până în stațiile Beclean pe Someș și Dej.

Alte două trenuri au deraiat în urmă cu exact o săptămână. Unul în staţia Săvârşin din Arad, altul - în Braşov. Atunci, contactat de reporterii Observator directorul CFR Călători a avut o reacţie revoltărtoare!

Viitorul şef are de gestionat o situaţie catastrofală. Dincolo de viteza mai mică decât în secolul trecut cu care se circulă pe calea ferată, avem pericole la tot pasul. 75% din şine, 65% dintre poduri, 50% din terasamente au durata de viaţă expirată, avertizează Asociația Pro Infrastructura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Anchetă după deraierea trenului de călători în Bistrița