Antena Meniu Search
x

Video Andrei, primul bebeluș născut în 2022, la Maternitatea Polizu din București. A așteptat noul an pentru a veni pe lume

Zeci de familii şi-au petrecut Revelionul cu emoţii mai mari ca oricând. Şi au întâmpinat noul an... mai numeroşi. În maternităţile din ţară mulţi copii s-au grăbit să vină pe lume în noaptea dintre ani, aşa că mămicile au apucat să vadă artificiile doar de la geamurile maternităţilor. Pentru un cuplu din Bucureşti, noul an a venit cu un băieţel, născut la trei minute după miezul nopţii.

de Redactia Observator

la 01.01.2022, 21:02

Vezi și

Mihaela Tănase, asistent medical: La 00.05 născut și cu o greutate de 3.540. Cel mai norocos. Poate băieții sunt mai puternici. Și să ne aducă mai multă putere.

Andrei Vladimir a vrut neapărat să se nască în 2022. Aşa că a aşteptat miezul nopţii ca să vină pe lume. A fost primul bebeluş născut de Revelion în Capitală, la Maternitatea Polizu. L-a urmat îndeaproape Horia. Un bebeluş de nota 10, de la maternitatea Filantropia. E primul copil al Alexandrei, iar emoţiile sunt uriaşe chiar şi după prima noapte împreună. 

Tradiţia spune că e semn de noroc pentru copiii faptul că s-au născut în zi de sărbătoare

De Revelion, dar şi de Sfântul Vasile, sărbătorit pe 1 ianuarie. Câte trei naşteri au fost după miezul nopţii la Polizu şi la Filantropia, iar la maternitatea Giuleşti s-au născut doi bebeluşi în noaptea dintre ani. 

Pe acelaşi subiect

Adrian Costin, șef gardă Maternitatea Polizu: Mai multe nașteri în cursul zilei de ieri, și naturale și cezariene, nu au fost cu prematuri, așa că asta înseamnă că semne bune anul are!

Eugen Cane, şef gardă Spitalul Filantropia: Pentru noi orice gardă este obișnuită, indiferent că e Anul nou sau Crăciunul. Anul trecut am avut peste 5.000 de naşteri. 

În Suceava, primul bebeluş al noului an a fost o fetiţă, puţin după ora două. Iar până la amiază a apărut şi un băieţel, Luca Andrei. 

Mamă: E foarte cuminte, doarme... L-am pupat, i-am spus că e frumos și i-am mulțumit că a venit pe lume sănătos. 

Iar a treia naştere a fost naturală. Mara Ştefania. Mama i-a pus şi căciuliţă roşie, de sărbătoare. De acum înainte, Revelionul va fi dublă săbătoare pentru aceste familii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Andrei, primul bebeluș născut în 2022, la Maternitatea Polizu din București. A așteptat noul an pentru a veni pe lume