Antena Meniu Search
x

Angajat de la telecabina Bâlea Lac, surprins de avalanșă. Stratul de zăpadă are peste un metru

Un angajat de la telecabina Bâlea Lac, care a vrut să coboare pe jos de pe munte, a fost surprins de o avalanșă, el apelând la ajutorul salvamontiștilor.

Un angajat de la Telecabina Balea Lac, surprins de avalansa - Facebook

Un angajat de la telecabina Bâlea Lac, care a vrut să coboare pe jos de pe munte, a fost surprins de o avalanșă, el apelând la ajutorul salvamontiștilor.

Salvamontiştii de la Bâlea Lac au intervenit, joi seară, pentru salvarea unuia dintre angajaţii telecabinei care a coborât pe schiuri de pe munte, dar a fost surprins de o avalansa. În avalanșă a pierdut schiurile și a încercat să continuie să coboare pe jos.

Epuizat fizic și afectat de ger, bărbatul a cerut ajutor.

”În urma efortului foarte mare depus, fiind epuizat fizic, afectat de temperaturile scăzute, a solicitat ajutorul salvamontiştilor. Salvamontiştii au ajuns la victima care este epuizată, dar stabila. Acesta a fost surprins de o avalanşă. Colegii mei îl vor coborî la Bâlea Cascadă în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat Adrian David, șeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 137 de centimetri, iar riscul producerii de avalanşe la altitudini mai mari de 1.800 de metri este de 4 - risc mare - pe o scară de la 1 la 5.

Sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Angajat de la telecabina Bâlea Lac, surprins de avalanșă. Stratul de zăpadă are peste un metru