Angajaţii Fabricii de Arme din Cugir, protest din cauza lipsei comenzilor şi a salariilor mici. Cu cât sunt plătiţi muncitorii
Angajaţi ai Fabricii de Arme Cugir (FAC) au protestat joi în faţa sediului societăţii, nemulţumiţi, potrivit acestora, de lipsa comenzilor, a salariilor mici şi a condiţiilor grele de muncă.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cum a decăzut litoralul românesc. Nicolae, unul dintre cei importanți investitori, se gândește să se lase de turism după ce a aflat ce taxe îl așteaptă în 2025
Mitingul de protest, unul autorizat, are loc în aceeaşi zi în care cealaltă fabrică din industria de apărare, Uzina Mecanică Cugir, organizează manifestări prilejuite de împlinirea a 225 de ani de activitate, la care a fost anunţată prezenţa ministrului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea.
Ce salarii primesc muncitorii Fabricii de Arme din Cugir
"De aproape un an şi jumătate, societatea se confruntă cu lipsă de comenzi. Şi acelea puţine care au fost date nu au fost luate de către parteneri. Societatea duce o lipsă acută de lichidităţi, se afundă în datorii către furnizori, vorbim de energie, de gaz. Noi avem marfă, dar ea nu este luată. (...). Avem aceleaşi utilaje de acum 40 de ani, cu excepţia câtorva CNC-uri", a declarat presei liderul Sindicatului Apărarea, Ioan Neagu.
Una dintre angajate a spus că oamenii "vor comenzi, să lucreze în condiţii decente şi un salariu decent".
Un alt muncitor a afirmat că au salariul minim pe economie. "În loc să sărbătorim 225 de ani de la înfiinţarea uzinei din Cugir, noi trebuie să ieşim în stradă, pentru că nu mai avem comenzi. Suntem într-o situaţie destul de dificilă", a susţinut acesta.
Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în UM Cugir şi Fabrica de Arme.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰