Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Copil de un an din Botoşani, lovit mortal de tată în curtea casei, după ce s-a urcat băut la volan

Tragedie care dă fiori părinţilor. Un băieţel de un an şi jumătate a fost ucis de tată. L-a călcat cu maşina în curte. Bărbatul a vrut să dea cu spatele, n-a văzut copilul şi l-a zdrobit sub roţi. Poliţiştii au descoperit că tatăl era beat. Cu toate acestea nu au putut să-i ridice permisul pentru că accidentul nu a avut loc pe un drum public.

de Redactia Observator

la 28.06.2024 , 21:29

Accidentul cumplit s-a petrecut în curtea unei familii din localitatea Vorniceni din Botoșani. Tatăl băieţelului, un bărbat de 32 de ani, s-a urcat la volan să parcheze maşina. A dat cu spatele şi, cel mai probabil, nu s-a uitat în oglinzi. Copilul, de doar un an şi jumătate, prea mic să-şi atenţioneze părintele sau să se ferească, a fost prins sub roţile autoturismului. 

Mathias s-a stins sub ochii părinţilor

"Aici a dat cu maşina. Fără să vrei, nu a băgat de seamă. Copilaşul a venit, a dat cu spatele şi nu l-a văzut. Şi asta e. Nu a vrut nimeni să omoare propriul copil", spune unchiul copilului. Mama băieţelului a auzit din casă lovitura. Disperată să-şi salveze copilul, n-a mai aşteptat să vină ambulanţa. l-a luat în braţe şi a fugit cu el spre cel mai apropiat spital.

Vezi și

Pe drum s-a întâlnit cu echipajul SMURD. Deși medicii au făcut tot posibilul, băiețelul s-a stins în braţele lor. "Găsit în stop cardio-respirator, secundar unui traumatism cranio-facial important produs în urma unui accident, cu maşina, practic a fost zdrobit de o roată a maşinii. S-au început şi s-au efectuat pe parcursul a 40 de minute manevre de resuscitare şi, ulterior, s-a declarat decesul", a declarat Ramona Guraliuc, medic şef UPU SMURD.

Pe acelaşi subiect

Tatăl copilului a urcat beat la volan

Între timp, în curtea familiei, poliţiştii investigau tragedia. Au descoperit că tatăl micuţului nu a fost doar neatent, era şi băut bine. "Tatăl acestuia a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,37 mg/l de alcool pur în aerul expirat. Urmând a-i fi recoltate şi probe biologice de sânge, care vor stabili alcoolemia", a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoşani. 

Familia mai are o fetiţă. Comunitatea e în stare de şoc. Poliţiştii au deschis doar penal pentru ucidere din culpă. Pentru că accidentul nu s-a întâmplat pe un drum public, tatăl copilului nu va fi cercetat pentru că s-a urcat beat la volan. 

Astfel de nenorociri s-au tot întâmplat în ultima vreme. În noiembrie anul trecut, un copil de un an şi 5 luni a murit, după ce a fost călcat de o maşină în care se aflau doi poliţişti din Brăila. Veniseră să-i lase o citaţie fratelui băiatului. Iar în iunie, o mamă, asistent medical la spitalul Militar din Piteşti, şi-a lovit mortal fiica de 8 ani, în curte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Copil de un an din Botoşani, lovit mortal de tată în curtea casei, după ce s-a urcat băut la volan