Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE. Cum s-a produs tragedia din Iaşi, în care 2 tineri au murit în mașina condusă de prietenul lor de 17 ani. Vehiculul nu mai fusese pornit de un an

Accident teribil în Iaşi. Un tânăr de 17 ani, fără permis, ar fi condus nebunește pe străzi și și-a ucis prietenii, de 15 şi 21 de ani, care erau cu el în mașină. Şoferul de ocazie a supravieţuit şi este internat în spital în stare gravă. Unul dintre tinerii morti in accident se întorsese de câteva zile din Germania şi urma să se căsătorească. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.05.2023, 14:24

Vezi și

Este momentul cumplit în care cei trei tineri, Andrei, şoferul de 17 ani, şi prietenii săi: Eduard de 15 ani şi Iulian de 21 de ani, intră cu o viteză ameţitoare, cu roţile aproape în flăcări, într-un stâlp de electricitate de pe marginea drumului. Din impact, maşina este proiectată într un gard şi se răstoarnă. 

În toiul nopţii, zgomotul teribil al impactului i-a trezit pe oamenii din zonă. Speriaţi ies din case cu lanterne să îi ajute pe tineri. 

Martor: "Haos, sperietură, vecinii s-au trezit, au crezut că e cutremur.D-astea de la parbriz, până la şura lu maică-mea."

Clara Mihociu, reporter Observator: "Impactul a fost atât de puternic, încât stâlpul de telefonie în care au intrat a fost smuls din pământ, iar gardul dărâmat." 

Pe acelaşi subiect

Martoră: "Sunt speriată de azi-noapte. O bubuitură mare, când am ieşit, i-am văzut pe băieţi întinşi." 

Un singur supraviețuitor

Potrivit imaginilor de pe camerele de supraveghere, salvările au ajuns în 20 de minute. Pentru doi dintre tineri, pasageri, medicii nu au mai putut face nimic. Şoferul de 17 ani a supravieţuit, dar are răni grave

Tamara Rosu Solange, medic Sef UPU Spitalul Sf. Maria Iași: "A fost investigat imagistic şi în urma consulturilor interdisciplinare s-a decis internarea în secţia clinică de chirurgie. Sperăm într-o evoluţie favorabilă." 

Cei trei plecaseră de la o stână, aflată la câţiva kilometri de locul tragediei, unde stătea  tânărul de 21 de ani. El se întorsese din Germania înainte de Paşte şi urma să se căsătorească. Primise maşina de la viitorul său socru ca să doarmă în ea până îşi face o cabană. N-ar mai fi fost funcţională de cel puţin un an, spune proprietarul.  

Aseară, tinerii au reuşit s-o pornească şi, deşi niciunul nu avea permis, au plecat la drum. Oamenii spun că înainte de accidentul fatal tinerii ar fi făcut mai multe popasuri prin localurile din comună. Testele poliţiştilor au arătat însă că şoferul de ocazie nu băuse. 

Mătuşa lui Iulian: "Nepotul era în spate. A vrut şi el să-şi formeze cu bănuţii cu care a venit din Germania, a vrut un viitor. A vrut chiar să-şi cumpere o căsuţă."

Unchiul lui Iulian: "Era gospodar, îi plăcea să muncească mult. Îşi ajuta şi părinţii."

Viitorul socru al lui Iulian: "Era prietenul fiicei mele. Au plecat de acasă de la mine pe picioare. Știu eu ce a fost în capul lor?"

Tatăl băiatului de 15 ani nu îşi mai văzuse fiul de aproape o săptămână. Se certaseră şi a plecat de acasă la prietenii lui. 

Tatăl lui Eduard: "Ne-am certat pentru că i-am spus: nu te duce, măi, du-te la şcoală. Și-a luat într-o plasă bagajul şi bun dus. Nu ştiu ce a avut în gândul lui." 

Vecinii adolescentului de 17 ani cred că la volan ar fi fost tânărul de 21 de ani, care ar fi obişnuit să circule fără permis.

Vecin: "El a mai fost cu maşina plecat, s-a mai urcat la volan."

Poliţiştii au dechis o anchetă şi înceracă să refacă filmul tragediei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE. Cum s-a produs tragedia din Iaşi, în care 2 tineri au murit în mașina condusă de prietenul lor de 17 ani. Vehiculul nu mai fusese pornit de un an