Antena Meniu Search
x

Video Animație grafică. Cum au fost îngropați de vii cei şase muncitori în Capitală. Firma primăriei lui Negoiță lucra fără contract şi autorizație

Un şantier ilegal a ucis oameni. Doi muncitori au murit îngropaţi de vii şi alţi patru au fost răniţi chiar în centrul Capitalei. Iar absurdul întrece orice imaginaţie. Deşi sunt implicate instituţii publice, nu există nici măcar autorizaţie de construcţie. Mai mult, firma care făcea lucrări aparţine Primăriei Sectorului 3 şi nu avea contract cu proprietarul terenului, Ministerul Culturii.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 19:38

Vezi și

Neregulile grave de pe şantier din centrul Capitalei au dus la o tragedie. Muncitorii lucrau la un drum de acces pe lângă Biblioteca Naţională, aproape de malul Dâmboviţei. Se aflau într-un un şanţ de 20 de metri lungime şi cu o adâncime de 4 metri. Ieri, când au intrat pentru a consolida lucrarea, o conductă de apă s-ar fi spart, spun surse Observator, iar malul stâng s-a surpat. Pământ, asfalt şi borduri, toate au cazut peste muncitori. Doi dintre ei au fost îngropaţi complet, trei - doar până la brâu, iar al patrulea a fost rănit uşor la un picior.

Daniel Vasile, reprezentant ISU Bucureşti- Ilfov: S-a procedat la consolidarea malurilor, îndepărtarea pământului pentru căutarea persoanelor dispărute. Au fost acoperite total de pământ.

Intervenţia salvatorilor a durat aproape 6 ore. 4 muncitori au ajuns la spitalele Floreasca și Universitar. 3 dintre ei erau stabili. Unul însă este în stare foarte gravă. E internat la terapie intensivă, intubat și ventilat mecanic. Cei doi muncitori care erau chiar în zona unde s-a surpat malul nu au avut nici o şansă.

Tragedia scoate la iveală numeroasele nereguli de pe şantier

Pe acelaşi subiect

Moartea bărbaţilor de 58 şi 53 de ani scoate la iveală valul de nereguli de pe şantierul care ţine de primăria sectorului 3. Terenul este proprietatea ministerului Culturii, însă nu ministerul este şi beneficiarul lucrării. Mai mult, Ministerul Culturii a precizat că nu exista niciun contract între ei şi firmele Primăriei pentru drum. Mai mult, lucrarea a început în luna iulie. Firmele însă nu au anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii că vor face o consolidare. Asta înseamnă că nu aveau o autorizaţie de construcţie pentru lucrările care au adus la moartea a doi oameni şi rănirea altor 4.

Nereguli a găsit şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Ar fi trebuit să fie asigurat până la trotuar, nu există nici un element de consolidare a malurilor. Mai mult, spun surse Observator, muncitorii nu aveau echipamente de protecţie, nici măcar cască.

Constantin Bujor, sef ITM Bucureşti: Acest şantier a fost deschis ieri. Noi am invitat angajatorul să ne pune la dispoziţie toate documentele şi informaţiile necesare.

Despre contract şi autorizaţii nu discută nimeni din Primărie sau de la firma direct implicată. Documente cu răspunsuri oficiale nu au fost trimise, după mai bine de 24 de ore de la incident, nici la Serviciul Omoruri. Primăria Sectorului 3 tace. Doar pe Facebook, primarul Robert Negoiţă a postat un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor doi muncitori morţi. Între timp, au fost audiaţi şeful de echipă şi muncitorul care a scăpat cu răni uşoare. Infracţiunile pentru care se fac cercetări sunt ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Animație grafică. Cum au fost îngropați de vii cei şase muncitori în Capitală. Firma primăriei lui Negoiță lucra fără contract şi autorizație