Antena Meniu Search
x

Video ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia din Ialomiţa, în care patru persoane au murit. Fiul uneia dintre victime: "Când am văzut pe telefon accidentul, am fugit pe jos până acolo"

Au fost imagini cumplite azi pe cea mai sângeroasă şosea din România. Patru oameni au murit şi alţi doi au ajuns în stare critică la spital după ce două microbuze s-au lovit frontal pe drumul european 85, în Ialomiţa. Trei dintre persoanele decedate se întorceau acasă, după tura de noapte la o fabrică de pâine din Bucureşti.  

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 22.09.2021, 19:21

Vezi și

Tragedia s-a petrecut la câteva minute după ora 7 dimineaţa. Patru oameni: un bărbat, şofer al autoutilitarei şi trei femei, pasagere, se îndreptau dinspre Bucureşti spre Moviliţa, judeţul Ialomiţa. Abia terminaseră lucrul în schimbul de noapte. Cu doar 6 kilometri înainte de a ajunge acasă, microbuzul a intrat frontal în alt autovehicul care circula regulamentar pe contrasens.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Una dintre variante este aceea conform careia unul dintre soferi ai utilitarei a adormit la volan. Unul dintre soferi venea dinspre Bucuresti spre Uryiceni. Impactul a fost frontal.

Ludmila Dascălu, subinspector de poliție: În urma impactului dintre acestea a rezultat decesul șoferilor celor două autoutilitare și, de asemena, a două pasagere care se aflau într-una dintre acestea. De asemenea, șoferul autoturismului a fost grav rănit, și încă un pasager. Au fost transportați la un spital din București cu un elicopter SMURD.

Victimele aveau între 41 şi 63 de ani. Rudele lor din Moviliţa au fugit într-un suflet la locul accidentului.

Pe acelaşi subiect

Fiul uneia dintre victime: Când am văzut pe telefon accidentul, eu am cunoscut dubă. Și am fugit pe jos până acolo. Și când am ajuns acolo nu mai erau decât mașinile goale. Când am văzut duba, eu n-am mai....M-a luat fratele ei și m-a adus acasă cu mașina.

Şoferul autoutilitarei care se întorcea de la muncă cu cele trei femei era căsătorit şi avea o fată. De ani buni tranzita zilnic această porţiune de drum pe E85.

Nu au avut nicio şansă

Femeie Movilița-reporer: - Îl cunoşteaţi?

- Da.

- Unde lucra?

- La pâine.

- Și venea de la pâine sau se ducea de dimineață?

- Nu știu. Făcea și ziua și noaptea. Era în ture.

Reporter- Primar Movilița, Goga Ioan: Cum ați aflat?

- S-au auzit salvările trecând - și atunci ne-am sesizat și noi.

- Cu ce îi veți ajuta?

- Cu tot ce e nevoie. Le oferim tot sprijinul și tot ce e nevoie. Pentru că e un accident.

Drumul European 85 a fost blocat mai bine de o oră în urma accidentului.

Numai anul acesta, "Şoseaua Morţii" a făcut 18 noi victime. De vină sunt, spun specialiştii, lipsa marcajelor rutiere, limita prea mare de viteză şi poate cel mai important, faptul că şoseaua are doar o bandă şi jumătate.

Cătălin Codescu, jurist: Ar trebui în timp, în termen mediu, să vorbimn de o lăţire a infrastructurii. Şi implicit posibilitatea de momntare a parapetelui median. Dar până atunci scăderea limitei maxime de viteză de deplasare.

Compania Naţională de drumuri are în plan lărgirea la două benzi pe un sens de mers, numai că acest lucru ar dura cel puţin patru ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » ANIMAŢIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia din Ialomiţa, în care patru persoane au murit. Fiul uneia dintre victime: "Când am văzut pe telefon accidentul, am fugit pe jos până acolo"