Antena Meniu Search
x

Aparate pentru teste antidrog, folosite de polițiști pe litoral

Poliţiştii ies la vânătoare de şoferi drogaţi, mai ales la mare şi, în special, în zona cluburilor şi a festivalurilor. Cel puţin asta promit autorităţile care cumpără 200 de aparate speciale, ce dezvăluie în doar şase minute dacă şoferul a consumat stupediante.

de Redactia Observator

la 12.05.2019, 00:17

Vezi și

Poliţiştii ies la vânătoare de şoferi drogaţi, mai ales la mare şi, în special, în zona cluburilor şi a festivalurilor. Cel puţin asta promit autorităţile care cumpără 200 de aparate speciale, ce dezvăluie în doar şase minute dacă şoferul a consumat stupediante. Anul trecut, 300 de tineri au fost prinşi drogaţi la volan, dublu faţă de 2017. Specialiştii vorbesc despre un adevărat fenomen care în plus e în creştere.

În doar 6 minute, poliţiştii vor afla dacă şoferul a consumat una din cele 6 substanţe interzise: cocaină, heroină, opium, marijuana, metaamfetamină şi amfetamină.

Astfel de testări vor fi din ce în ce mai dese în această vară pe litoral. Autorităţile speră astfel să prevină accidentele provocate de şoferi aflaţi sub influenţa drogurilor.

Una dintre zonele vizate de politisti e nordul Statiunii Maiaia, si asta pentru ca in timpul verii aici se aduna cei mai multi petrecareti, dar si din cauza faptului ca multi dintre cei gasiti in neregula, multi au fost depistati chiar aici

Harta zonelor vulnerabile coboară însă până în Vama Veche. Deocamdată, poliţiştii au 12 astfel de aparate. Autorităţile vor să mai ia încă 200 până la finalul anului, care se vor împărţi în toată ţara, dar şi în campusurile studenţeşti şi la festivalurile de muzică.

Specialiştii antidrog spun că fenomenul a luat amploare în ultimul an şi e tot mai greu de stăpânit în România. Nici pedepsele care ajung până la 5 ani de închisoare pentru conducerea sub influenţa stupefiantelor nu par să îi mai sperie pe tineri.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În perioada vacanţei de Paşte şi de 1 Mai, procurorii DIICOT au întocmit 33 de dosare penale pentru consum şi trafic de droguri. Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog, peste 15% dintre tinerii până în 34 de ani s-au drogat cel puţin o dată în viaţă. Aproape 5 la sută fac asta în mod frecvent. În ultima perioadă au apărut în spaţiul public tot mai multe imagini şocante cu tineri sub influenţa drogurilor care umblă dezorientaţi pe străzi. În plus, România a devenit ţară de tranzit pentru traficanţi. Două tone de cocaină au eşuat la malul Mării Negre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Evenimente » Aparate pentru teste antidrog, folosite de polițiști pe litoral