Antena Meniu Search
x

Video "Ardea piatra". Primele imagini din Ferma Dacilor. Ipoteza lansată de unul dintre apropiaţii patronului, la o lună după ce pensiunea s-a făcut scrum

Primele imagini din Ferma Dacilor arată amploarea dezastrului. Pensiunea s-a transformat într-un morman de scrum. Apropiaţii patronului nu îşi explică de ce într-o parte a complexului a ars până şi piatra, iar în alta stuful nu s-a aprins. Cornel Dinicu susţine în continuare că focul a fost pus intenţionat şi cere strămutarea dosarului la o altă instanţă. Se teme de o eventuală muşamalizare şi spune că nu este luată în serios ipoteza unei mâini criminale. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 20.01.2024, 19:27

Vezi și

O ruină. Asta a mai rămas din Ferma Dacilor, unde opt oameni au murit arşi de vii. Mormane imense de cenuşă, frânturi de ziduri pline de funingine, prăbuşite sub greutatea acoperişului care a ars ca o torţă. Apropiaţii patronului nu-şi explică cum focul a mistuit farfuriile de porţelan.

"Ardea piatra. Credinţa mea este că cu incendiul ăsta s-a încercat atragerea cuiva într-un scandal. Practic, focul a ars acolo unde a fost substanţa inflamabilă. Uite, acolo e băcănia, e din stuf, este ignifugată. Lemnul s-a copt uşor, dar nu a luat foc. Nu am niciun dubiu că s-a folosit o substanţă extrem de inflamabilă", a declarat un apropiat pentru Antena3 CNN. 

În imagini se văd bucăţi din instalaţia electrică, topite sub focul devastator

În imagini se văd inclusiv resturi de la instalaţia electrică. Bucăţi din fire care s-au topit sub focul devastator. "Toate cablurile astea erau trecute printr-o protecţie. Sistemele pe care ferma le avea au fost o investiţie scumpă a lui Cornel. Arătau aşa, totul electronic. Vorbim de tablouri de siguranţă care au alte siguranţe la rândul lor care te avertizează că a căzut o siguranţă", adaugă apropiatul. 

Pe acelaşi subiect

Din arest, Cornel Dinicu rămâne ferm. Focul a fost pus intenţionat şi este victima unei mâini criminale, spune el prin intermediul avocaţilor.

Bogdan Aanei, avocatul lui Cornel Dinicu: Se consideră nevinovat. Sunt multe persoane care îl vor arestat şi se creează o suspiciune care nu poate să ducă la ceva corect. Trebuie să avem parte de o justiţie corectă. 

Cornel Dinicu a cerut ca dosarul său să fie strămutat la o altă instanţă

Iar pentru asta, Cornel Dinicu a cerut ca dosarul său să fie strămutat la o altă instanţă. Se teme, spun avocaţii săi, de o eventuală muşamalizare pe parcursul anchetei. Mai mult, nu se plânge că nu s-a cercetat suficient ipoteza focului pus intenţionat.

Cristina Filip, reporter Observator: Potrivit unor surse din anchetă, există trei martori, care urmează să fie audiaţi. Procurorii vor să afle de la ei dacă ipoteza susţinută de Cornel Dinicu, conform căreia focul a fost pus intenţionat, se susţine sau nu. 

Zilele trecute, doi angajaţi ai pensiunii, cetăţeni moldoveni, au fost audiaţi ca martori. Luni, şi Cornel Dinicu va fi scos din arest şi dus din nou în faţa procurorului pentru a da noi declaraţii. 

Bodyguardul Lucian Ene şi cei doi fii ai acestuia, conduşi pe ultimul drum

Între timp, bodyguardul Lucian Ene şi cei doi fii ai acestuia, vor fi conduşi mâine pe ultimul drum, la aproape o lună de la incendiu. Sunt ultimele victime identificate. Înmormântarea a fost amânată până când au fost gata toate testele ADN. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Ardea piatra". Primele imagini din Ferma Dacilor. Ipoteza lansată de unul dintre apropiaţii patronului, la o lună după ce pensiunea s-a făcut scrum