Antena Meniu Search
x

Curs valutar

A păcălit două fete prin metoda "loverboy" şi le-a obligat să se prostitueze în Germania și Elveția. Argeşeanul, arestat

Un argeșean a fost arestat preventiv, cercetat pentru trafic de persoane și proxenetism, pentru că ar fi făcut două fete să creadă că le iubește, apoi le-a obligat să practice prostituție în Germania și Elveția.

de Redactia Observator

la 12.09.2024 , 14:38

- Shutterstock

Un bărbat din judeţul Argeş, suspectat că a obligat două tinere să se prostitueze în Elveţia şi Germania, a fost arestat preventiv pentru trafic de persoane şi proxenetism.

A făcut două fete să creadă că le iubește, dar le-a dus la prostituție

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis joi, faptele au fost comise în ultimii doi ani.

Articolul continuă după reclamă

"Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că în martie 2022, prin inducere în eroare (folosind metoda 'loverboy'), inculpatul a recrutat o persoană vătămată majoră pe care, în perioada 2022 - 9 septembrie 2024, a transportat-o şi adăpostit-o în diverse locaţii din Germania şi Elveţia, obligând-o să practice prostituţia. Sumele de bani obţinute de victimă din activitatea infracţională au fost însuşite integral de inculpat", se arată în comunicat.

DIICOT precizează că, în luna februarie a acestui an, inculpatul a recrutat o altă victimă în vârstă de 18 ani. El a folosit acelaşi mod de operare şi a determinat-o să practice prostituţia pe teritoriul Germaniei, însuşindu-şi integral sumele de bani obţinute de victimă.

Bărbatul, reţinut pentru 24 de ore

În urma percheziţiei domiciliare efectuate de procurorii DIICOT şi ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti au fost identificate şi ridicate sume de bani, înscrisuri, precum şi alte mijloace de probă.

Bărbatul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Argeş dispunând, miercuri, arestarea preventivă pentru 30 de zile.

"Victimele au beneficiat de măsuri de sprijin şi protecţie asigurate de reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane", se mai menţionează în comunicat. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Evenimente » A păcălit două fete prin metoda "loverboy" şi le-a obligat să se prostitueze în Germania și Elveția. Argeşeanul, arestat