Antena Meniu Search
x

Video Artă la cel mai înalt nivel la Festivalul Internaţional de Film de la Bucureşti. Regizorii români luptă cot la cot cu cei străini pentru marele premiu

Emoţii pentru zeci de regizori şi actori care şi-au prezentat filmele la Festivalul Internaţional de Film de la Bucureşti. Pentru marele premiu se bat atât pelicule realizate de regizori români, cât şi de străini.

de Redactia Observator

la 17.09.2023, 13:54

Vezi și

Premiere mondiale şi filme premiate la festivaluri internaționale sunt proiectate la Bucureşti. 

Dana Dimitriu, director festival: Toate filmele străine care sunt anul acesta la BIFF sunt în premieră naţională în România. Foarte puţine dintre ele vor avea şi premieră în România şi vor intra pe ecrane. Avem anul acesta la Bucureşti pe Cătălina Cuber, recent premiată la Festivalul de la Locarno. 

Regizorii români şi străini luptă între ei pentru marele premiu

Pentru marele premiu se bat şi filme româneşti. Unul dintre ele este "Între Chin şi Amin", despre Experimentul Piteşti.

Pe acelaşi subiect

Toma Enache, regizor: Este pentru prima dată când particip în cadrul Secţiunii Istorie şi Cinema. Sunt onorat şi bucuros să fiu parte din festival. Este un film care are peste 50 de premii internaţionale. 

Fiecare film adus la festivalul din Bucureşti i-a costat mii de euro pe organizatori. 

Dana Dimitriu, director festival: Discuţiile cu distribuitorii se poartă pe o perioadă de 6-7 luni. Noi când vedem un film nou apărut şi pe care ni-l dorim. Facem tot posibilul să le aducem şi la Bucureşti. Şi pentru că filmele nu sunt mereu cumpărate în România. Atunci parcursul de a obţine aceste filme, nu numai că este foarte anevoios, costă şi foarte mulţi bani. 

Iulia Rugină, membru în juriu şi regizor: Există mereu o discuţie amplă fie după fiecare vizionare, fie la final cu toate în care discutăm. Încercăm să fim obiectivi, dar cu povestea asta cu obiectivitatea în acest context este dificlă. 

În seara zilei de 22 septembrie se aleg câştigătorii, iar marele premiu este 2.500 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Artă la cel mai înalt nivel la Festivalul Internaţional de Film de la Bucureşti. Regizorii români luptă cot la cot cu cei străini pentru marele premiu