Antena Meniu Search
x

Video Prima seară cu restricții de circulație pentru nevaccinați, în Capitală. Masca e obligatorie în spațiile deschise și aglomerate

La ora 20:00 intră în noi restricţii de circulaţie în Capitală, unde astăzi rata de infectare a ajuns la aproape 9 la mia de locuitori. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 04.10.2021, 12:41

Vezi și

După ora 20:00, pe stradă mai pot ieși doar persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală în ultimele șase luni ori cu declarație pe proprie răspundere, pentru urgențe.

Sunt și alte măsuri pe listă, care intră în vigoare, magazinele deschise până la ora 22:00, iar cafenelele și restaurantele în interior, deschise până la ora 24:00. Masca e obligatorie în spațiile deschise și aglomerate, iar cinematografele și sălile de spectacol rămân deschise doar cu 50% din capacitate, pentru cei vaccinați sau trecuți prin boală.

Reporter, camera ascunsă: Trebuie să-ţi dau certificatul verde pentru bilet?

AngajatNu.

Reporter, camera ascunsă: Pentru a intra în sala. Altfel pot să cumpăr bilet şi fără certificat?

AngajatDa. Poţi să cumperi şi fără dar nu poţi să intri în sală dacă nu îl ai. 

Până şi cei care vor să joace un bilet la loto nu o mai pot face în agenţii dacă nu sunt vaccinaţi. Iar în unele locuri au început deja controalele. 

Angajată: Noi am avut, în civil, săptămâna asta un control. De o săptămână noi verificăm. Dar mai bat la uşă aşa, că sunt în vârstă şi îţi e jenă, dar să se vaccineze. Vin cu biletele şi "le-am luat de la uşă". Poţi să-i refuzi? 

Codul QR pentru cei cu doza 3, activ în 10 zile

Cei care şi-au făcut deja cea de-a 3-a doză de vaccin trebuie să ştie că, pentru a folosi noul cod QR, trebuie să aştepte 10 zile. Altfel, nu vor fi validaţi la intrarea în restaurant, de exemplu. Există însă alternative. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Oficialii ne recomandă ca în situația în care certificatul cu toate cele 3 doze nu este recunoscut, să îl avem la îndemână și pe cel vechi, cu doar două dintre doze și asta pentru că el își păstrează în continuare valabilitatea. Și nu doar pentru a intra la restaurant, ci și pentru a ieși din casă în intervalul orar în care cei care nu sunt vaccinați nu au voie să circule pe stradă. 

Mariana Stancu Ţipişca, purtător de cuvânt Prefectura Capitalei: Este restricționată circulația persoanelor într-un anumit interval orar, este vorba despre 20.00 - 05.00 dimineața. Toate zilele săptămânii. 

Cei care încalcă regulile riscă amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Prima seară cu restricții de circulație pentru nevaccinați, în Capitală. Masca e obligatorie în spațiile deschise și aglomerate