Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Autostrada Nordului a trecut de Parlament. Termen mic de execuție, semnătura finală este la Klaus Iohannis

Autostrada Vama Petea - Satu Mare - Baia Mare - Dej - Bistriţa - Vatra Dornei - Suceava, denumită "Autostrada Nordului", a trecut marți de Camera Deputaților, camera decizională din Parlament. Actul normativ de investiții merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Pe hârtie, șoseaua de mare viteză ar urma să fie gata în patru ani.

de Daniel Murărescu

la 27.10.2020 , 17:00

autostradă România va avea, cel puțin pe hârtie, o nouă autostradă - Hepta (imagine ilustrativă)
  • Autostrada va lega Maramureșul de Bucovina
  • Proiectul de investiții a trecut de Senat și Camera Deputaților
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Termenul de execuţie pentru "Autostrada Nordului" este de patru ani de la data intrării în vigoare a legii, iar prevederile se aplică de la începutul lunii ianuarie ale anului viitor.

"Obiectivul de investiţii Autostrada Nordului se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Ministerul Transporturilor este ministerul responsabil pentru coordonarea realizării obiectivului de investiţii Autostrada Nordului. Termenul de execuţie a obiectivului de investiţii Autostrada Nordului este de patru ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi", mai arată în proiectul adoptat de către deputaţi.

Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021.

Articolul continuă după reclamă

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, pe 20 martie 2019, şi marţi decizional de către Camera Deputaților. Prin urmare, legea se duce la promulgare, președintele Klaus Iohannis fiind cel care dă semnătura finală.

Citește și:

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Autostrada Nordului a trecut de Parlament. Termen mic de execuție, semnătura finală este la Klaus Iohannis