Antena Meniu Search
x

Avalanşa din Bucegi ar fi fost declanşată chiar de cei doi turişti îngropaţi sub zăpadă

Operaţiunea de recuperare a turiştilor surprinşi de avalanşă în Bucegi s-a încheiat cu o dublă tragedie. Salvamontiştii au găsit şi trupul celui de-al doilea turist surprins sub tonele de zăpadă. Era prieten cu prima victima, un inginer în IT.

Vezi și

Operaţiunea de recuperare a turiştilor surprinşi de avalanşă în Bucegi s-a încheiat cu o dublă tragedie. Salvamontiştii au găsit şi trupul celui de-al doilea turist surprins sub tonele de zăpadă. Era prieten cu prima victima, un inginer în IT. Salvatorii cred că cei doi tineri au provocat singuri avalanşa. Cunoşteau bine muntele, au crezut în puterile lor şi au riscat totul, când au pornit pe traseul interzis. Vă avertizăm, urmează detalii cu un puternic impact emoţional.

Peste 20 de salvamontişti au urcat pe munte, într-una dintre cele mai dificile misiuni din acest sezon. La 2.200 de metri altitudine, într-o zonă extrem de periculoasă, avalanşa a luat două vieţi. 

Pe Ionuţ Morar, salvatorii l-au identificat încă de ieri, dar au fost nevoiţi să sisteze căutările din cauza întunericului. Azi, când s-au întors, au descoperit şi trupul lui Mugurel Ilie. Cei doi erau prieteni şi s-au întâlnit întâmplător pe traseu. 

Cei doi turişti au plecat în drumeţie de aici, de la Gura Diham. Au mers ore bune, după care s-au abătut de la traseu pe o cărare nemarcată ca să ajungă în Valea Morarului, în partea superioară. Acolo au fost surprinşi de avalanşă.

Avalanşa ar fi fost declanşată chiar de cei doi turişti, cred salvamontiştii. Un singur pas greşit poate duce la catastrofă. Plăcile de zăpadă  de câteva tone i-au înghiţit în câteva secunde.

Ionuţ Morar lucra la o companie de IT din Bucureşti. Ca o ironie a sorţii, a murit în valea care are acelaşi nume ca al lui.  Şi el, şi prietenul lui aveau experienţă pe munte.

Anul trecut, Ilie trăgea un semnal de alarmă pe Facebook despre pericolul din munţi. Făcea atunci referire la cei care organizează excursii cu copii. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La începutul anului, tot în Munţii Bucegi, Daniel Rusu îşi pierdea viaţa, îngropat de zăpadă. Avea 30 de ani şi era alpinist cu experienţă. Salvamontiştii i-au găsit trupul abia peste câteva luni, la sfârşitul verii.

Salvamontiştii atrag atenţia că toate traseele montane sunt închise pe timpul iernii. Iar turiştii care vor să facă drumeţii, trebuie să-şi ia toate măsurile de siguranţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Avalanşa din Bucegi ar fi fost declanşată chiar de cei doi turişti îngropaţi sub zăpadă