Antena Meniu Search
x

Avertisment MAE. Se anunță furtuni puternice în Grecia

În Grecia sunt așteptat furtuni puternice, ploi torențiale și căderi de grindină, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). A fost emisă o atenționare de călătorie.

de Redactia Observator

la 17.08.2019, 16:25

Furtună în Grecia
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunță furtuni puternice în Grecia, pe 17 august - pixabay.com

În Grecia sunt așteptat furtuni puternice, ploi torențiale și căderi de grindină, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). A fost emisă o atenționare de călătorie.

MAE anunţă că în Republica Elenă Serviciul de Meteorologie local a emis o prognoză de vreme nefavorabilă începând din 17 august, respectiv ploi torenţiale, furtuni puternice, căderi de grindină, iar zonele afectate sunt: Tracia, Macedonia, Chalkidiki, Thesalia, Insulele Sporades, Insula Lesvos, Insula Chios, Insula Samos, Insula Samothraki, Insula Ikaria, Insula Thassos, Insula Limnos.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Grecia, de la incendii la furtuni

Incendii devastatoare au izbucnit zilele trecute pe insula Evia, din Grecia. Flăcările au ars atât de intens, încât fumul a ajuns până în capitala Atena, aflată la peste 100 de kilometri.

Vegetația a luat foc și pe insula Samotraki, acolo unde sute de români au rămas blocați după ce feribotul care asigura legătura cu continentul s-a stricat.

Săptămâna trecută pompierii greci au intervenit pentru a stinge peste 200 de focare de incendii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Avertisment MAE. Se anunță furtuni puternice în Grecia