Antena Meniu Search
x

Avertizare de ultimă oră de la meteorologi! Cod galben de fenomene periculoase în 12 judeţe din ţară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în 12 judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri dimineaţa, atenţionări nowcasting de Cod galben de fenomene periculoase în 12 judeţe.

Actualizare ora 08:10 - Meteorologii au transmis o nouă alertă cod galben de vreme severă, valabilă în şase judeţe din zona Moldovei, între orele 9:00 şi 15:00. Sunt prognozate fenomene periculoase în judeţele Vaslui, Galaţi, Iaşi şi în zona joasă din Bacău, Vrancea şi Neamţ, cu rafale de 55 - 60 km/h şi chiar 70 km/h.

Meteorologii au emis alertă cod galben de vânt puternic în 12 judeţe din Muntenia, Dobrogea şi Moldova, valabile în următoarele ore. 

   Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţele Ialomiţa, Brăila, Buzău (zona joasă), Călăraşi, Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări ale vântului care, la rafală, vor atinge viteze de 55 - 65 km/h, izolat 70 km/h. 

   De asemenea, până la ora 9:00, în zona de munte, la peste 1.800 de metri, a judeţelor Argeş, Prahova, Dâmboviţa, Suceava, Vâlcea şi Gorj, vântul va sufla, la rafală, cu viteze de 90 - 100 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. 

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Evenimente » Avertizare de ultimă oră de la meteorologi! Cod galben de fenomene periculoase în 12 judeţe din ţară