Antena Meniu Search
x

Avertizare hidrologică: Cod roşu de inundaţii pe râul Bega, în Timiș. Atenționare RO-Alert trimisă locuitorilor din zonele afectate

În judeţul Timiş este în vigoare, până la la ora 16.00 o avertizare hidrologică cod roşu pe râul Bega, în zona localităţilor Făget şi Balinţ. Locuitorii au primit un mesaj RO-Alert. Sunt depăşiri ale cotelor de atenţie pe patru râuri în judeţul Caraş-Severin, iar la Hunedoara traficul feroviar este blocat, după ce un copac a căzut pe linia de cale ferată.

de Redactia Observator

la 27.02.2023, 12:52

Vezi și

Râul Bega se află sub avertizare cod roşu de inundaţii, în zona localităţilor Făget - Lugoj din judeţul Timiş, iar locuitorii au primit mesaj RO-Alert. Urmează să se întrunească şi Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. În judeţul Caraş-Severin, pe patru râuri sunt depăşite cotele de atenţie, iar în judeţul Hunedoara un mai mulţi copaci au căzut peste linia ferată în zona Petroşani, blocând traficul feroviar, relatează News.ro

Prefectul judeţului Timiş, Mihai Ritivoiu a anunţat luni dimineaţă că a fost emis cod roşu de inundaţii până la ora 16.00, pe râul Bega.

Cod roşu de inundaţii până la ora 16:00 pe râul Bega, în zona Făget-Lugoj. Am convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru ora 08:45. A fost emis mesaj RO-Alert de avertizare pentru populaţia din zonele vizate. Echipele ISU şi SGA sunt mobilizate”, a transmis Ritivoiu.

Pompierii au intervenit şi pentru evacuarea apei în 5 gospodării şi pe un drum judeţean.

Pe acelaşi subiect

Pompierii din cadrul Detaşamentului Lugoj şi Staţiei Făget au fost solicitaţi să intervină, în această dimineaţă, pentru evacuarea apei din 5 gospodării în comuna Răchita şi 1 din oraşul Făget; degajarea apei de pe drumul DJ 609 Cladova - Dubeşti”, a transmis ISU Timiş.

Cod roșu de inundații pe râul Bega

În judeţul Timiş este în vigoare, până la la ora 16.00 o avertizare hidrologică cod roşu pe râul Bega, în zona localităţilor Făget şi Balinţ. În judeţul Caraş- Severin este depăşită cota râurilor Pogăniş, Bistra, Vornic şi Nera. Pe drumurile judeţene nu sunt probleme şi nici localităţi fără energie electrică nu sunt. În judeţul Hunedoara, pe tronsonul de cale ferată Petroşani-Crivadia, traficul este blocat din cauza unor arbori căzuţi pe linia de contact.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Avertizare hidrologică: Cod roşu de inundaţii pe râul Bega, în Timiș. Atenționare RO-Alert trimisă locuitorilor din zonele afectate