Antena Meniu Search
x

Video Avertizările de viscol au creat cozi la service, în toată țara. Șoferii au așteptat ore în șir pentru cauciucurile de iarnă: "Fără număr / Cel puţin 4 ore"

Avertizările de viscol i-au trimis pe şoferi la coadă la service, ca să pună maşinilor cauciucurile de iarnă. Cei care au aşteptat până s-au anunţat ninsorile au stat cu orele la rând, dar nu toţi au reuşit să termine astăzi. Zilele următoare se vor aşeza din nou la cozi. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 25.11.2023, 19:46

Vezi și

11 maşini în doar câteva ore. Acesta a fost ritmul toată ziua la acest service auto din Constanţa. Mecanicii au lucrat la foc continuu ca să facă faţă cererii.

Andreea Filip, reporter Observator: Avertizările meteorologilor i-au speriat pe şoferi. La service-uri şi vulcanizări s-au format cozi încă de dimineaţă, iar timpul de aşteptare depăşeşte 2 ore.

Nicolae Toma, reprezentat service auto: Toată lumea a stat la adăpost şi s-au trezit acum că trebuie schimbate anvelopele. Astăzi au venit cei mai mulţi. Avem 8 maşini făcute.

Şoferii care au ajuns mai târziu la serviceuri au avut de aşteptat ore lungi până să le vină rândul la schimbarea anvelopelor.

Pe acelaşi subiect

Şoferii care au ajuns mai târziu la serviceuri au avut de aşteptat ore în șir la cozi

Şofer: Stăm de vreo oră?

Andreea Filip, reporter Observator: Şi cam cât mai staţi? Cât credeţi că mai staţi?

Şofer: Cred că încă 4, la ce se vede în faţă.

Nu toţi şoferii au reuşit însă să îşi schimbe anvelopele astăzi. Aşa că mulţi vor reveni şi în zilele următoare.

Şofer: ​Am venit să schimb cauciucurile. Le am în maşină să le schimb, dar peste tot nu e loc, e aglomerat. O să vin de luni încolo.

La fel de aglomerat a fost şi la service-urile din Galaţi. Ameninţaţi de viscol şi amenzi, şoferii au făcut cozi la atelierele auto. 2.900 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare este sancţiunea pentru cei care conduc în sezonul rece maşini fără cauciucuri de iarnă.

Andreea Filip, reporter Observator: Peste tot e aglomerat?

Şofer: Da, cel puţin la cele 4 la care am fost, da. Au zis cel puţin 4 ore de aşteptare.

Andreea Filip, reporter Observator: Multe maşini de dimineaţă şi până acum?

Şofer: Fără număr. Deci coada este permanentă de la ora 8. Tot înaintează. Care stă la coadă, care intră, care pleacă, care stă, nu mai ştim.

La Bucureşti, aglomeraţia la service-uri a început încă de la deschidere

La Bucureşti, aglomeraţia la service-uri a început încă de la deschidere. Ca să evite aşteptarea de câteva ore, şoferii sunt sfătuiţi să îşi facă programare.

Adrian Mehedințu, reprezentant service auto: Este o perioadă foarte încărcată, programări sunt de dimineaţa până seara. Peste 80 - 100 de maşini pe zi, pe lângă ceilalţi care vin fără programare şi apelează la servicii neavând programare. Este extrem de aglomerat.

Legal, este obligatoriu să ai anvelope de iarnă sau all-seasons când drumul este acoperit cu polei, gheață sau zăpadă. Cauciucurile trebuie puse dacă temperaturile sunt mai mici de 7 grade Celsius. Sub această valoare, anvelopele de vară nu fac faţă unei frânări de urgenţă. La viteza de 60 de kilometri pe oră, spaţiul de frânare creşte de peste trei ori, şi odată cu el şi riscul de accidente. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Avertizările de viscol au creat cozi la service, în toată țara. Șoferii au așteptat ore în șir pentru cauciucurile de iarnă: "Fără număr / Cel puţin 4 ore"