Antena Meniu Search
x

Video Avocatul lui Ionuţ Doldurea, patronul firmei de GPL: "Clientul meu a fost la faţa locului în momentul exploziei din Crevedia". Ce acuzaţii îi aduc procurorii

Explozia din Crevedia. La 10 zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, patronii staţiei GPL au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Procurorii continuă urmărirea penală pentru ucidere şi distrugere din culpă. Între timp, avocatul celor doi face noi dezvăluiri despre seara exploziei. Ionuţ Doldurea şi asociatul lui ar fi fost în Crevedia în seara catastrofei. Ieri a a murit a cincea victimă a nenorocirii, un cetăţean nepalez venit în România în căutarea unei vieţi mai bune.

Ana Grigore
de Ana Grigore

la 06.09.2023, 08:28

Vezi și

El este Ionuţ Doldurea. Nu a avut nimic de transmis nici în faţa achetatorilor, dar nici a presei. Împreună de asociatul său, au ajuns în faţa anchetatorilor la 10 zile de la exploziile în lanţ din Crevedia. După ce au fost audiaţi mai bine de două ore la Parchetul General, timp în care au refuzat să comunice cu procurorii, Ionuţ Doldurea şi asociatul său, Cosmin Stângă, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Dosarul vizează acuzaţii de ucidere din culpă, dar şi distrugere

Dosarul vizează acuzaţii de ucidere din culpă, dar şi distrugere, care a avut loc ca urmare un dezastru. Între timp, avocatul celor doi face noi dezvăluiri despre ce s-a întâmplat în seara exploziei. Ionuţ Doldurea ar fi fost prezent la tragedia din Crevedia, asta deşi autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu el în seara catastrofei. "Am să vă spun că clientul meu a fost chiar în seara incendiului la faţa locului. Noi am încercat în zilele astea sa fim în legătură cu absolut toată lumea, inclusiv cu autoritățile. În seara respectiva, a fost la fata locului. Eu asa știu. Nu știu cine e vinovat, aici va fi o ancheta de amploare. Oamenii din Crevedia care au avut de suferit trebuie sa stie ca in continuare urmărim să le fie reparate toate pagubele", a declarat Florin Cojocaru, avocat.

În urmă cu două zile, unul dintre angajaţii societăţii a declarat pentru Observator că patronul ştia de nereguli. Mezinul familiei Doldurea este acționar în 6 companii, multe cu cifre de afaceri impresionante și sute de contracte cu administrații locale. Printre ele este şi Flagas SRL, societatea de care aparţine depozitul morţii din Crevedia. Ani în şir, staţia a funcţionat fără autorizaţie. Şi toţi au închis ochii, acuză Răzvan Mirea. Tânărul şi-a condus ieri tatăl pe ultimul drum.

Încă o victimă în urma exploziilor în lanţ, a cincea, a murit ieri dimineaţă; este unul din cei patru nepalezi angajaţi la firma lui Doldurea. "Ei figurează ca și angajați ai societății respective, însă nu pe acel punct de lucru, ei fiind angajați ulterior închiderii punctului de lucru", a declarat Alex Florența, procuror general. Nepalezul visase la o viaţă mai bună: împrumutase 4.300 euro de la bancă ca să poată ajunge să lucreze în România. În acest moment, mai sunt internaţi în Capitală 11 pacienţi cu arsuri. Alţi 12 pacienţi sunt îngrijiţi în spitale din străinătate. Doi dintre ei, aflaţi la Milano, au infecții asociate actului medical, primesc antibiotic şi răspund bine la tratament. Primul pompier externat din străinătate a vorbit pentru Observator. "Eu urmează să fiu externat astăzi (n.r. - ieri) și colegul meu probabil săptămâna viitoare, nu pot să vă dau o dată exactă. Eu o să vin în România, colegul meu o să fie transferat pentru îngrijiri", a declarat Radu Socol, pacient transferat în Austria.

Între timp, la Primăria din Crevedia, oamenii au protestat din nou ieri. Primarul a fost plecat toată ziua pe teren. Iar angajaţii lui sunt preocupaţi că oamenii nu au autorizaţie pentru a protesta. Un consilier local chiar a chemat Poliţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferati ca pentru masa de Paşte să preparati cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Avocatul lui Ionuţ Doldurea, patronul firmei de GPL: "Clientul meu a fost la faţa locului în momentul exploziei din Crevedia". Ce acuzaţii îi aduc procurorii