Antena Meniu Search
x

Video Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL ilegale, prima dată în faţa anchetatorilor. În aceeaşi zi, bilanţul tragediei creştea, iar Marian Mirea era condus pe ultimul drum

Explozia din Crevedia. Patronii staţiei GPL din Cevedia au fost, în sfârşit, audiaţi la zece zile de la exploziile în lanţ. Surse Observator spun că vor fi puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă. Tot azi a murit a cincea victimă a nenorocirii, un cetăţean nepalez venit în România în căutarea unei vieţi mai bune. 

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 19:31

Vezi și

Bărbatul din imagini este Ionuţ Doldurea. La 10 zile de la exploziile devastatoare din Crevedia, patronii staţiei GPL au ajuns în faţa anchetatorilor. La scurt timp după Doldurea, a fost adus la audieri şi asociatul său, Cosmin Stângă.

Explozia din Crevedia. Surse: Patroni, acuzaţi de ucidere din culpă

"Ştiaţi ce se întâmplă la staţia GPL? De ce aţi mai funcţionat dacă era ilegală staţia?", întreabă reporterii.

  • Florin Cojocaru, avocatul lui Ionuţ Doldurea: Nu am niciun mesaj acum, vă rog. 
  • Reporter: Au mustrări de conştiinţă clienţii dumneavoastră faţă de ce s-a întâmplat?
  • Florin Cojocaru, avocatul lui Ionuţ Doldurea: Lăsaţi-mă să merg, vă rog! 
  • Reporter: Încearcă să îi cumpere pe oamenii de la Crevedia?
  • Florin Cojocaru, avocatul lui Ionuţ Doldurea: La astfel de întrebări nu veţi găsi niciun răspuns. 
  • Reporter: Spuneţi-ne un mesaj din partea clienţilor.
  • Florin Cojocaru, avocatul lui Ionuţ Doldurea: Nu am niciun mesaj. Nu îmi puneţi întrebări din atea, vă rog!
Pe acelaşi subiect

Surse Observator susţin că cei doi vor fi puşi sub acuzare pentru ucidere din culpă. 

Un angajat al staţiei GPL dezvăluie ce s-a întâmplat înainte de prima explozie

Ieri, unul dintre angajaţii soceităţii a declarat în exclusivitate pentru Observator că patronul ştia de nereguli: "Vorbiţi cu şefii. Nu e vina mea. Eu sunt un simplu angajat. Ce s-a întâmplat acolo... Şefii ştiu ce s-a întâmplat. Doldurea Ionuţ. Eu pe el îl ştiu de şef, atât".

Mezinul familiei Doldurea este acționar în şase companii, multe cu cifre de afaceri impresionante și sute de contracte cu administrații locale. Printre ele este şi Flagaz SRL, societatea de care aparţine depozitul morţii din Crevedia.

Ani în şir, staţia a funcţionat fără autorizaţie. Şi toţi au închis ochii, acuză Răzvan Mirea. Tânărul şi-a condus azi tatăl pe ultimul drum. "Am adus o parte din noi, din sufletul nostru, din familia noastră...  Aş fi preferat să rămân pe drumuri şi tata să fie în viaţă", spune Răzvan Mirea, fiul lui Marian.

Marian a murit după 5 zile de agonie, la Floreasca

Marian avea 64 de ani. Cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corporală, a murit după cinci zile de agonie la Spitalul Floreasca. Şi după moarte, bărbatul pare să lupte pentru aflarea adevărului. Poza de înmormântare, făcută în urmă cu un an, arată că în depozitul închis în 2020 încă existau cisterne. 

"Acolo lucrau zi şi noapte, fie la încărcare, fie la descărcare! Tata a susţinut cu fermitate să nu existe acolo! Cum a spus: voi vreţi să murim aici? Şi aşa a fost!", povesteşte Răzvan Mirea, fiul lui Marian.

Încă o victimă a exploziei din Crevedia: nepalezul visa la o viaţă mai bună în România

Încă o victimă în urma exploziilor în lanţ, a cincea, a murit în această dimineaţă. Este unul din cei patru nepalezi angajaţi la firma lui Doldurea"Ei figurează ca și angajați ai societății respective, însă nu pe acel punct de lucru, ei fiind angajați ulterior închiderii punctului de lucru", spune Alex Florența, procuror general.

Nepalezul visase la o viaţă mai bună: împrumutase 4.300 euro de la bancă ca să poată ajunge să lucreze în România. "Bărbatul de 34 de ani avea mai multe traumatisme suferite în urma exploziei, dar şi arsuri pe 90% din suprafaţa corpului. Rănile îi erau deja colonizate cu mai multe bacterii, lucru care de altfel se întâmplă frecvent în cazul pacienţilor cu arsuri care stau mult timp în spital", transmite Andreea Petrescu, reporter Observator.

"Faptul că acele microorganisme sunt identificate, nu înseamnă că este şi semnul unei infecţii active care realmente să schimbe datele problemei. E important să avem un diagnostic care să fie pus la timp", explică Dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase.

Bilanţul celor răniţi în explozii

În acest moment, mai sunt internaţi în Capitală 11 pacienţi cu arsuri. Alţi 12 pacienţi sunt îngrijiţi în spitale din străinătate. Doi dintre ei, aflaţi la Milano, au infecții asociate actului medical, primesc antibiotic şi răspund bine la tratament. 

În exclusivitate, primul pompier externat din străinătate a vorbit pentru Observator. "Eu urmează să fiu externat astăzi și colegul meu probabil săptămâna viitoare, nu pot să vă dau o dată exactă. Eu o să vin în România, colegul meu o să fie transferat pentru îngrijiri", spune Radu Socol, pompier tratat în Austria.

Proteste la Primăria din Crevedia 

Între timp, la Primăria din Crevedia, oamenii au protestat din nou. "Dânsul avea obligaţia să verifice firmele private din UuAT, din teritoriul Crevediei", spune un bărbat.

Primarul a fost plecat toată ziua pe teren. Iar angajaţii lui sunt preocupaţi că oamenii nu au autorizaţie pentru a protesta. Un consilier local chiar a chemat poliţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Ionuţ Doldurea, patronul staţiei GPL ilegale, prima dată în faţa anchetatorilor. În aceeaşi zi, bilanţul tragediei creştea, iar Marian Mirea era condus pe ultimul drum