Antena Meniu Search
x

Video Bărbat atacat de urs la câțiva metri de o fermă de lângă Săcel. ”Aici e căzută căciula, aici e băţul cu care se întrepta spre casă”

Un bărbat de 54 de ani din Harghita a fost rănit grav de un urs, la câţiva metri de ferma la care lucra. Cu ultimele puteri, omul s-a întors la stână, iar colegii l-au transportat cu o căruţă către o ambulanţă, după care a ajuns direct în sala de operaţii. De starea de sănătate a bărbatului s-a interesat şi ministrul Mediului iar, după atac, zeci de consăteni ai victimei au cerut socoteală autorităţilor. Vă avertizăm, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 08:37

Vezi și

Berei Istvan, angajat Consiliul Județean Harghita: ”Ne aflăm în locul unde azi-noapte un om a fost atacat de urs. Omul se afla pe acest drum, care e lângă ferm, spre casă. Aici e căzută căciula, e băţul cu care se întrepta spre casă”.

Ursul l-a atacat pe un drum ocolitor, departe de pădure

Bărbatul de 54 de ani lucra la o fermă de lângă Săcel. În zorii zilei, când şi-a terminat treaba, acesta a plecat spre casă. A luat-o pe un drum ocolitor, departe de pădure şi de stufăriş, tocmai pentru a nu fi atacat de urşii care au pus stăpânire pe zonă.

Coleg de-al victimei: ”Săracul om, închipuiţi-vă, o persoană de 50 de kilograme. De aici s-a întors la stână, aproximativ 500-600 de metri. Mai avea un pic, dar a căzut. L-au ridicat ceilalţi băieţi şi cu o căruţă l-au transportat până jos, la calea de acces”.

Pe acelaşi subiect

Bărbatul a fost operat de trei echipe de chirurgi

Iniţial, bărbatul a fost transportat la spitalul din Odorheiul Secuiesc. Însă, ţinând cont că starea lui era foarte gravă, medicii de acolo l-au transferat la Miercurea-Ciuc, unde a fost băgat imediat în sala de operaţii. Trei echipe de chirurgi au făcut totul pentru salvarea pacientului.

Konrad Judit, managerul spitalul de urgență Miercurea Ciuc: ”Pentru viaţa pacientului, timp de 6 ore, a luptat o echipă chirurgicală complexă.

Dr. Adrian Dobrică, specialist de chirurgie toracică: ”Cam ca la Formula 1, cum se schimbă roţile în secunde. Prezenta plăgi complexe la nivelul peretelui toracic anterior şi o plagă care comunica cu cordul, sus, prin gât. Iniţial s-a răspândit că dânsul a fost beat, nu era beat”.

Medicul spune că operaţiile au reuşit şi că, acum, bărbatul a fost detubat, respiră singur şi a comunicat cu familia.

Ministrul Mediului s-a interesat personal de starea bărbatului atacat de urs

Ministrul Mediului a ajuns şi el la spitalul din Miercurea-Ciuc pentru a se interesa de starea pacientului.

Barna Tánczos, ministrul Mediului: ”Avem 80% din populaţia ţării care nu intră în contact cu această problemă şi nu înţeleg amploarea fenomenului, riscul la care este expus copilul care merge la grădiniţă, la şcoală”.

Şi oamenii din Voşlobeni au făcut o petiţie în care cer să se rezolve cât mai repede problema. Mulţi s-au adunat în faţa primăriei pentru a discuta cu oficialităţile judeţului Harghita.

Oamenii cer autorităților să ia măsuri ca să se simtă în siguranță

Szabo Zsolt, Prefect Harghita: ”Eu fac apel la răbdare din partea oamenilor şi linişte şi pace, doar că am avea nevoie urgentă de o clarificare legală astfel încât atât noi cât şi urşii să trăim bine şi să nu ne intersectăm”.

Birtalan Istvan, președintele asociatei de vânători din Gheorgheni: ”Suntem cu mâinile legate din cauza ONG-urilor care fac o presiune atât de mare pe Minister şi pe noi că nu putem să facem pur şi simplu nimic”.

Bărbat: ”De ce nu vine ONG-ul: sunt urşii noştrii, noi le ţinem partea, noi îi ocrotim, una alta! Dar, iai, dom'ne, şi ocroteşte-i la tine în curte, nu în gospodăria noastră! Nu prin curte, nu prin căşi, nu pe drum!”

Ministrul Mediului a declarat că asociaţia de vânătoare din zonă a început monitorizarea animalului care l-a atacat pe sătean şi aşteaptă documentele necesare pentru extragerea ursului periculos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Bărbat atacat de urs la câțiva metri de o fermă de lângă Săcel. ”Aici e căzută căciula, aici e băţul cu care se întrepta spre casă”