Antena Meniu Search
x

Bărbat spitalizat cu malarie în Iași, după ce s-a întors din Africa

Un bărbat a fost spitalizat la Iași cu malarie, după ce s-a întors din Africa. Pacientul de 43 de ani a fost internat la terapie intensivă.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 14.09.2019, 17:18

Ambulanță SMURD în fața unui spital
Un bărbat bolnav de malarie a fost spitalizat la Iași - Observator

Un bărbat a fost spitalizat la Iași cu malarie, după ce s-a întors din Africa. Pacientul de 43 de ani a fost internat la terapie intensivă.

Bărbatul s-a întors în România în urmă cu o săptămână, după ce a lucrat timp de 6 luni în construcții, în Coasta de Fildeș.

Pacientul, bolnav pentru a doua oară de malarie

În țară, el a început să se simtă rău. La început a crezut că este vorba despre o răceală, dar apoi a cerut ajutorul medicilor, când starea i s-a agravat. Doctorii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași l-au diagnosticat cu malarie.

Pacientul de 43 de ani a fost internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului ieșean. Este pentru a doua oară când bărbatul înfruntă această boală. În urmă cu câțiva ani, tot după ce s-a întors de la muncă din Africa, el a avut malarie.

Al doilea caz de malarie tratat la Iași

De asemenea, e cel de-al doilea pacient al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași care este tratat de malarie în acest an.

În august, un tânăr de 24 de ani din Vaslui a fost spitalizat aici, tot după ce a venit de la muncă din Africa.

Cum se manifestă malaria

Malaria se transmite, de obicei, prin înțepătura femelei țânțarului anofel. Boala se manifestă prin febră, dureri de cap, dureri musculare și vărsături.

Potrivit Centrului Victor Babeș, în cazul agravării, poate fi vorba despre insuficiență renală acută, convulsii generalizate, colaps circulator, ce pot fi urmate de stări de somnolență, comă și deces.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Bărbat spitalizat cu malarie în Iași, după ce s-a întors din Africa