Antena Meniu Search
x

BĂTAIE DE JOC în România! O bătrână aproape OARBĂ, plimbată din spital în spital pentru o simplă consultaţie. Într-un final, au dus-o la Socola! (VIDEO)

Caz revoltător la Iaşi. O bătrână aproape oarbă, în vârstă de 88 de ani, a trecut prin clipe groaznice pentru a putea beneficia de o consultaţie medicală.

Caz revoltător la Iaşi. O bătrână aproape oarbă, în vârstă de 88 de ani, a trecut prin clipe groaznice pentru a putea beneficia de o consultaţie medicală.

Adela Gheorghiu locuieşte singură şi, pentru că este aproape oarbă şi nu mai este capabilă din punct de vedere psihic pentru a se îngriji singură, vecinii au fost nevoiţi să ia măsuri. Luni după-amiază, o vecină a sunat la Serviciul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă pentru a o transporta pe bătrână la spital. 

Femeia a spart lucruri din casa si pentru ca era agitata, vecina a considerat ca are nevoie de ajutor de specialitate.

Ieri, dupa 22 de ore de asteptare, vecina care a solicitat ambulanta a venit la spital, iar acesteia nu i-a venit sa creada ca, dupa atatea ore, batrana nu fusese internata. 

 

"Este de neconceput ca aceasta pacienta sa stea 22 de ore fara sa i se puna un diagnostic si sa primeasca ingrijiri medicale. Dupa manifestarile pe care le are cred ca este vorba de o dementa. Ea nu vede, nu are pe nimeni si nu se mai poate ingriji. Este posibil ca batrana sa lase gazul deschis si sa sarim in aer. Se poate intampla o nenorocire. Am decis sa o duc la spital, pentru ca are nevoie de un tratament de specialitate. Ea nu poate reveni acasa in situatia in care se afla. Am vrut sa o internam intr-un centru de ingrijire batrani, dar trebuie sa i se faca un dosar medical. A muncit o viata si acum nu poate beneficia de un tratament de specialitate. Asa ceva nu este permis", a declarat vecina, potrivit bzi.ro

Luni dupa-amiaza, ambulanta a transportat-o pe batrana la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie) din Iasi. In urma unui consult, medicii au decis sa o transfere la Spitalul "Sf. Spiridon" pentru consult cardiologic. Adela Gheorghiu a ajuns in UPU la Spitalul "Sf. Spiridon" si dupa mai mult timp a fost consultata de medicul cardiolog care i-a prescris un tratament pentru hipertensiune si ateroscleroza. 

La un moment dat, pacienta a devenit agitata si medicii din UPU au transferat-o la Institutul de Psihiatrie "Socola" din Iasi. Dupa un consult psihiatric, medicul de garda a decis ca pacienta sa revina cu unul dintre membrii familiei pentru evaluare de specialitate. Medicul psihiatru a precizat in fisa de observatie ca batrana era calma si nu necesita spitalizare.

De la psihiatrie, bolnava a ajuns din nou in ambulanta si a fost transportata iarasi la Spitalul "Prof. Dr. Nicolae Oblu" (Neurochirurgie). 

Adela Gheorghiu nu ramane nici prea mult pentru că medicul de garda din UPU decide sa o trimita din nou la UPU la Spitalul "Sf. Spiridon". De aceasta data, medicii i-au indicat un consult la medicina interna. Adela Gheorghiu este urcata iar in ambulanta si ajunge din nou la UPU in Spitalul "Sf. Spiridon".

Ieri dupa-amiaza, batrana era tot in UPU, asteptand o ambulanta pentru a fi transferata la Sectia de geriatrie de la Spitalul "C.I. Parhon" din Iasi. Aici i s-a gasit un loc, dupa ce s-a intervenit la un alt medic, pentru ca nu erau paturi libere la geriatrie, scrie bzi.ro..  

Însă nici aici nu se ştie cât va rămâne bătrâna de 88 de ani pentru că şefa UPU a declarat că femeia nu reprezenta o urgenta si trebuia internata intr-un centru de ingrijire batrani.

Citeşte mai mult aici

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » BĂTAIE DE JOC în România! O bătrână aproape OARBĂ, plimbată din spital în spital pentru o simplă consultaţie. Într-un final, au dus-o la Socola! (VIDEO)