Antena Meniu Search
x

Beatrice Mahler, după incidentul de la Marius Nasta: Există un singur pompier, dar acesta lipsește de la muncă de șase luni

Panică, noaptea trecută, la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti! Dintr-un ventilator al unui tir mobil ATI aflat în curtea spitalului a început să iasă fum. În unitatea mobilă erau internați șapte pacienți COVID. Cu tragedia de la Matei Balş încă vie în minte, medicii, dar şi rudele pacienţilor au sunat imediat la 112. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, a declarat că există un singur pompier angajat la spital, dar acesta lipsește de la muncă de șase luni.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 22.02.2021, 12:26

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Din cei șapte pacienți prezenți în unitatea mobilă în cursul serii, două sunt femei și cinci bărbați cu vârste între 52 – 65 de ani. După evaluare, patru din pacienții prezenți au rămas la ATI și trei au rămas în secție. (...) Ce este bine este că nici pacienții și nici personalul nu au fost în pericol. Momentul a fost detul de dificil. Viață are prioritate și asta contează".

Managerul Institutului Marius Nasta a declarat că angajații prezenți de gardă s-au mobilizat exemplar.

"Colegii care au sunat la 112 au văzut flacăra și fum. Detalii despre ce s-a întâmplat cu exactitate o să primiți în urma controlului.

Există angajat un pompier la „Marius Nasta”, dar de mai bine de șase luni este în concediu. Concedii medicale combinate cu concedii de odihnă. Este foarte greu să lucrezi într-o instituție unde sunt persoane care nu vor să lucreze. Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat. Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens", a declarat Beatrice Mahler. 

"Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar. La scurt timp după apel, toate cadrele medicale din pavilionul COVID s-au echipat și au intrat în zona roșie. 24 de peroane s-au echipat, au făcut triajul pacienților și s-au mobilizat. (...) Din informațiile de la colegi, flăcările s-au stins de la sine".

Medicul și-a cerut iertare față de pacienți, în urma incidentului petrecut noaptea trecută.

"Îmi cer scuze și în fața pacienților din unitatea mobilă și, pe de altă parte, pacienților internați în Institut. A fost prioritar să luăm legătură cu fiecare aparținător. Medicii de gardă, după ce au evaluat fiecare pacient, le-au comunicat rudelor".

Ministrul Sănătății: Un incident minor, dar o sperietură mare

Un incendiu a fost anunţat duminică seară la secţia mobilă ATI de la Institutul Marius Nasta, unde erau internaţi şapte pacienţi. Conform IGSU, un ventilator extern a scos fum şi mai multe echipaje de intervenţie s-au deplasat la unitatea medicală. Pacienţii, ventilaţi non invaziv, însă „cu forme severe” ale COVID-19, au fost transferaţi în spitalul.

Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat că a fost un incident minor, dar că a fost o ”sperietură mare”, că pacienţii sunt cu toţii în regulă, iar viaţa lor nu a fost pusă în pericol.

Reprezentanţii ISU au afirmat că în habitaclu, unde erau pacienţii nu a pătruns ”nici abur, nici fum”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Beatrice Mahler, după incidentul de la Marius Nasta: Există un singur pompier, dar acesta lipsește de la muncă de șase luni