Antena Meniu Search
x

Părinții bebelușului de la Baia Mare, opărit cu supă de roșii, ar putea fi anchetați de polițiști

Accident şocant, seara trecută, în Baia Mare. Un bebeluş de doar șase luni a fost transferat de urgenţă în Capitală cu un avion SMURD, după ce a suferit arsuri pe 30 la sută din corp. Fetiţa era în premergător când s-a lovit de o oală cu supă fierbinte şi lichidul s-a vărsat peste ea. Copila este acum internată în stare gravă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 17.09.2020, 20:54

Vezi și
  • Bebelușul de șase luni a suferit arsuri pe 30% din corp.
  • Bebelușul a fost transferat la București.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator, Antena 1.

O clipă de neatenţie a părinţilor îi putea fi fatală unei fetiţe de șase luni. Bebeluşul era în premergător în bucătărie când s-ar fi izbit de obiectele din casă, iar oala cu supă fierbinte s-a vărsat pe ea. 

Disperaţi şi şocaţi, părinţii nu au dat încă prea multe detalii despre accident. Au chemat imediat ambulanţa. Fetiţa a ajuns la un spital din Baia Mare, unde medicii au constatat că are arsuri pe 30 la sută din suprafaţa corpului. 

Pentru că situaţia era una gravă, doctorii au cerut transferarea copilului la Bucureşti. Potrivit surselor Observator, chiar secretarul de stat Raed Arafat a intervenit pentru a găsi un avion SMURD. Iar aproape de miezul nopţii, un echipaj abia întors din Germania, de la o misiune umanitară, a preluat copilul. 

Fetiţa este internată pe secţia de chirugie plastică şi deocamdată nu a fost operată. Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu o tratează cu pansamente şi creme speciale. Ulterior, medicii vor decide dacă este nevoie şi de o intervenţie chirurgicală. 

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu: Se află în stare stabilă, dar gravă, prin arsurile pe care le are, o suprafaţă şi o profunzime destul de mare.

Părinţii copilei mai au o fetiţă de cinci ani. Bebeluşul a fost însoţit doar de mamă la Bucureşti. Tatăl fetei a rămas în Baia Mare ca să aibă grijă de sora micuţei. Părinţii vor fi nevoiţi să dea socoteală şi poliţiştilor, care au deschis o anchetă. 

Ioana Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Poliția Baia Mare s-a autosesizat cu privire la eveniment și vor desfășura activități de verificare pentru lămurirea împrejurărilor producerii evenimentului și pentru dispunerea măsurilor legale care se impun.

Medicii trag un semnal de alarmă: sunt tot mai multe astfel de accidente în care sunt implicaţi copii sub cinci ani lăsati nesupravegheaţi. 

Raluca Alexandru, purtător de cuvânt Spitalul Grigore Alexandrescu: Se înregistrează aproape zilnic astfel de arsuri. Părinţii lasă la răcit tot felul de recipiente cu bulion, apă fiartă, cu ciorbă pe jos, bineînţeles fiind la mâna oricărui copil. Astfel de accidente se pot preveni foarte uşor prin supravegherea copilului.

Specialiştii spun că o băutură fierbinte poate produce o arsură chiar şi la 15 minute de la prepararea ei, de aceea îi avertizează pe părinţi să ţină mereu recipientele departe de locurile în care pot ajunge copiii. 

Ioana Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Cu privire la articolul apărut în mediul on-line, Poliția Baia Mare s-a autosesizat cu privire la eveniment și vor desfășura activități de verificare pentru lămurirea împrejurărilor producerii evenimentului și pentru dispunerea măsurilor legale care se impun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Părinții bebelușului de la Baia Mare, opărit cu supă de roșii, ar putea fi anchetați de polițiști