Antena Meniu Search
x

Video Bere cu pudră de greieri sau creveţi din alge. Ar putea fi alimentele viitorului, momentan sunt doar invenţiile unor studenţi clujeni

Bere cu pudră de greieri, creveţi din alge … toate ar putea fi alimentele viitorului. Sunt însă invenţiile studenţilor clujeni, preparate, deocamdată, doar ca lucrări de licenţă. Profesorii sustin insa ca sunt facute să respecte cerinţele nutriţionale ale omului modern.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.06.2023, 22:02

Vezi și

Robert este student în anul IV la Inginerie Alimentară şi bea o cafea, în stilul propriu. "Surogat de cafea din sâmburi de curmale. Acesta este un produs molecular. Are un conţinut foarte mare de antioxidanţi şi multe fibre solubile, minerale", a declarat Robert Raul Rusu, student USAMV Cluj. Tot la capitolul "băuturi", berea cu pudră de greieri promite că vine cu o mulţime de plusuri faţă de cea tradiţională: are o alcoolemie ridicată, de 6,5% şi e mult mai nutritivă.

Profesorii susţin că "alimentele" respectă cerinţele nutriţionale ale omului modern

"Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună", a declarat Alexandru Constantin Şerb - student USAMV Cluj. Singurul dezavantaj ar putea fi preţul, ceva mai mare decât la o bere normală - aproximativ 15 lei per litru. Cei care iubesc fructele de mare, dar postesc, nu mai sunt nevoiţi să aştepte dezlegarea la pește... pentru ei s-au creat creveţii vegani.

"Materiile prime de bază sunt algele, algele roşii de data aceasta. Din punct de vedere nutriţional, cel puţin al proteinelor, sunt un pic mai puţine faţă de creveţii tradiţionali. Eu am folosit proteine din mazăre galbenă pentru a ajunge cumva la acel procent de 20%", a declarat Andrada Secară - studentă USAMV Cluj. Iar dacă meniul nu vă prieşte, jeleurile naturale din gutui cu ulei esenţial de ghimbir… ajută atât la digestie cât şi la imunitate. "Alimentele viitorului vor concentra o concentraţie mult mai mare de compuşi bioactivi care să susţină activitatea omului modern", a declarat Elena Mudura - decan FSTA Cluj. Toate preparatele au fost prezentate în cadrul unui festival organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj. La final, cele mai bune preparate au fost premiate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Bere cu pudră de greieri sau creveţi din alge. Ar putea fi alimentele viitorului, momentan sunt doar invenţiile unor studenţi clujeni